netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10055
1. akkor nem érted. én nem a szolgáltatók számára liberalizálnám a piacot, mint ahogy az mszp próbálja, hanem a fogyasztók számára. az egészségügyi beavatkozások árai jelenleg hatósági árak. a vizitdíj és akórházprivi által az egészségügyet egy magánmonopolista rendszer felé tereljük, ami egyértelműen rossz a fofyasztónak.

2. Az igaz, hogy aFidesznek ezügyen még nincs kidolgozott válasza. Ez a hét pont ellenben egy dolog felé hajaz: törjük le a paraziták és redisztribútorok azon törekvését, hogy egzisztenciájukat a lakosság további sarcolása árán fenntarthassa. Ha a tandíj átmegy, ez annyit jelent hogy a nagyon rossz egyetemi/oktatói struktúra fenntartásához további források állnak rendelkezésre. a patikaliberalizáció nem több, mint a kkv szektor elmeszelése, a külföldi, tőkeerős konglomerátumok kedvéért. hozok egy pédát. a keravill 10 év vajúdás után tönkrement. a keravill szakképzett eledókat foglalkoztatott, akik be tudták mutatni a termékeket. ma bemehetsz egy mediamartktba/electroworldbe ahol közel minimálbéres kőbunkók dolgoznak és fingjuk sincs arról, hogy mit árulnak. a tescos rakodómunkás téged nem fog tudni eligazítani a megvásárolt gyógyszer használatáról, ellenben a gyóygszergyártónak egyszerűbb és olcsobb betólni a teszcoba a cuccot, mint mexervezni a gyógyszerkiskerek(patikák) számára a vaásárlást. Lényeg a lényeg, a Gyurcsányi reformok nem többek mint
a) a meglévő status quo fentartása uzsoraadóztatással
b) az mszps üzleti érdekkörbe kiszervezni a meglévő állami funkciókat
Már középtávon is drágább lesz a magyar államiság működés így, elég csak, ha az autópálya tenderekre gondolsz, amik duplaáron futottak csak azért hogy egy csókos viaduktot építhessen egy alapvetően síkvidéki területre. a pps kollégilum épításek ditto, combino ditto és meglásd a privatizált vizitdíjas eü hiánya nem 600mrdHUF lesz mint most, hanem pár éven belül 1000mrdHUF os hiányok lesznek, majd mexűnik a szolidaritási alapú egészséhügy és eljutunk az usák állapotokhoz, ahol alakosság fele nem biztosított. csak megjegyzem piaci alapon egy sztenerd eü bizti 700USD/hó. Megtudod ezt te fizetni?
Előzmény: nájckingdom (10053)