nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10054
John Michael Greer: Politics: Imperial Sunset
Itt a következő nagyon lényeglátó elemzés a Fődruidától az USA világbirodalmának törvényszerű hanyatlásáról. Amit utolsó bekezdésében említ, az természetesen ránk is vonatkozik, ha nem is vagyunk birodalom, ill. az USA-éban csak egy kis, nem is túl rosszul kezelt vazallus vagyunk. Tehát a mi mai életformánk is elég hirtelen csúszhat ki a lábunk alól, mint egy szőnyeg, és erre ma a többség egyáltalán nem számít, pedig vannak árulkodó jelek.

"Minden történészhallgató tudja, hogy az emberek minden korban hajlamosak túlbecsülni a számukra megszokott dolgok stabilitását, és mindig meglepetésként éri őket, amikor egy fennálló rend alapjai elolvadnak a talpuk alól. Egyáltalán nem zárható ki a lehetősége, hogy egy katonai katasztrófa után a globális politikai színpad a felismerhetetlenségig megváltozik, és ha ez bekövetkezik, ránk, akik a mai Egyesült Államokban élünk, valóban nagyon rázós út várhat."

Nekem fokozódóan az az érzésem, hogy váratlanul elkezd Magyarországon IS széthullani a megszokott életformánk és fennálló rendünk, szinte egyik napról a másikra rohamosan kihúzzák alólunk a szőnyeget. Eddigi békés, tulajdonképpen elég sok ember számára viszonylagos jómóddal járó életformánknak hirtelen felsejlik a vége: mállik a nyugdíjrendszer, az egészségügy, a felsőoktatás. Az utcára pedig már nem léphetünk ki olyan magabiztossággal, a közbiztonság érzetének azzal a fokával Olaszliszka és a pesti rendőrterror óta, ahogy akár 2 hete is tettük. Ha már saját rendőreinktől is rettegni kell, ez már nem az a világ, mint tegnap.
Itt az Olajcsúcs!