kamerasmobil Creative Commons License 2006.10.26 0 0 928
Orban mai akcioja utan eleg egyertelmu, hogy ki az aki legalabbis gatlastalanul hasznot akar huzni a hetfoi esemenyekbol, ha nem rogton o volt a foszervezo:

Orbán Viktor szerint nemzetközi következményei is lesznek az október 23-i magyarországi "brutális emberijog-sértéseknek". A Fidesz elnöke a Hír TV reggeli műsorában, telefonon, Berlinből beszélt erről, felelősségre vonást szorgalmazva a hétfői történésekkel kapcsolatban.

Szavai szerint még a taxisblokád idején sem volt példa arra, hogy ilyen brutálisan lépjen fel az államhatalom, "és az emberi jogokat így letörjék, mint ahogy tették ezt 23-án délután és este". A politikus szerint olyasmi történt Magyarországon, ami szokatlan Európában: az "emberi jogok ilyen durva, rendőrségi önkény általi letaposása, ez azért ismeretlen, itt ilyen nincsen". Szerinte az állam erkölcsi és anyagi elégtétellel tartozik a bántalmazottaknak.

"Azok, akik pedig megsértették az emberi jogokat, legyen szó közrendőrről vagy a rendőrség parancsnokairól, majd a vizsgálatok kiderítik, őket pedig személyesen, egyenként felelősségre kell vonni" - jelentette ki Orbán Viktor.


Namost. Nem akarom leszolni azt a nehany esetet, amikor a Budapesten bevetett cirka 600-1000 rendorbol nehanyan valoban komoly tulkapasokat kovettek el a 2-4000 fonyi zavargoval es sajnos artatlan jarokelovel szemben - gumilovedek szembe 5 meterrol, konnygaz a babakocsihoz, viperazas satobbi. Ezek szomoru esetek es remelem hogy felelossegre vonjak az elkovetoket es a jovoben elkerulik a hasonlo szomoru hibakat.

De. Messze nem tortent semmi olyasmi, ami kirivo vagy rendkivuli esemeny lenne, es teljesseggel indokolatlan igy kikelni ellene. Ez az egesz megint ugy tunik, mintha a Fidesz szepen felkeszult volna hogy verengzes lesz, es utana ok tiltakoznak - aztan a drama elmaradt, ok viszont hulye robotkent csakazertis daralni kezdik a betanult szoveget. Az EU-ban ennel sokkal durvabb dolgok is tortentek, emberek haltak mar meg* tunteteseken, es akkor sem kerult sor kozponti beszolasra, vagy barmifele nemzetkozi kovetkezmenyre...

* Erdekes lenne lenyomozni azt is, hogy ki kezdte el terjeszteni az agyonvert tuntetorol szolo remhirt...



Előzmény: kamerasmobil (844)