szofi76 Creative Commons License 2006.10.26 0 0 1749

Voltunk az Ócenáriumban, 10,50 a felnőtt belépő, helyszínen megveheted, nekünk még sorbanállás sem volt. Nagyon tetszett, igaz mi a komplexumot kicsit nagyobbnak képzeltük, de ami a különlegessége az a hatalmas akvárium középen ami több szinten is körbejárható, nagyon megéri, sok érdekes dolgot fogtok látni. Mi kimetróztunk a piros vonalon az Oriente megállóig (végállomás) átvágtunk a hatalmas bevásárlóközponton, és a part mentén végigsétáltunk az Ócenáriumig, közben jó kis képeket lehet készíteni a Vasco da Gama hídról.

 

A tőkehalhoz nem tudok hozzászólni, mi polipot ettünk (de azt is Algarveban), nagyon király volt!Liszabonban nem is ültünk be étterembe, így ilyen infoim nincsenek.

Szerintem érdemes lenne megérdeklődni melyik múzeumok belépőire él a kedvezmény a Lisboa carddal (pl.reptéri infonál), köv. árakat tudom modani: Castelo 5 euro, Alfamai katedrálisba nincs (kiv. kerengő, de mi oda nem mentünk), Jeromosok kolostora 4,50, és a tengerészeti múzeum is 4,50. Mi csak ezekre a helyekre fizettünk be, így inkább a 3,30-as "7 Colinas" napijegyet vettük meg amivel egész nap utazhatsz villamoson, metrón, buszon. Igaz az első nap megszívtuk, mert azt gondolván mint mindenhol máshol itt is 24 órás kártyáról van szó, este 6kor vettünk meg, aztán kiderült hogy csak aznap érvényes mikor megveszed!

A várba a 37-es busszal mentünk fel a Praca Figueraról, aztán lefele sétáltunk majd felszálltunk a 28-as villamosra és kimentünk a bazilikáig (parlament után 1 megálló), majd vissza, ezt a vonalat ne hagyjátok ki! Belémbe a 15-ös villamossal mentünk a Cais do Sodreról, de azt hiszem ez is a P.Figueraról indul. Jeromosok kolostora gyönyörű, legszebb amit valaha láttam. 

Előzmény: TMKriszti (1747)