davodi Creative Commons License 2006.10.23 0 0 118

Vajon Kecskemét, Pécs, Kiskunhalas körzetében mennyivel járulnak hozzá a települések? Semmivel. Miért város a város? Olyan intézményei vannak, melyeknek a fenntartásához állami normatív támogatást kap. Helytelenül gazdálkodnak, működtetnek, ha ebből nem tudják a feladatot ellátni. Miért vannak Magyarországon jól működő kórházak más városokban? Jól és hatékonyan működnek. A bajai miért nem? 

 

Nagyon sok dávodi Pécsre - Budapestre jár kórházba (a családom is, mert Baján nem megfelelő szakmai ellátásban részesültek, ezért azonnal Pécsre vittem a szüleimet), nagyon sok gyerek Pécsre (a gyerekeim is), Szegedre, stb. jár, járt középiskolába.

 

Miért tervezzük a költségvetésünkbe? Városi feladat. Ha város lenne Dávod, akkor tervezné a költségeket és megtalálná a kiegészítő forrásokat.

 

Vajon miért nem tervezi, támogatja a Bajai Kistérség többi települése?

 

A Kistérségi Társulásban, a Bajavíz Kft.-ben, stb. sok pénzt kell "lenyelnünk Baja városáért.

 

Javaslom, hogy tanulmányozd a városok, községek kötelező önkormányzati feladatait, azok támogatási rendszerét. Önként vállalt feladatokról a települések döntenek, a rendelkezésre álló anyagi lehetőségek függvényében. Nagyon szívesen beszélgetek Veled szóban ezekről a témákról, ga felvállalod a NEVED.

 

Szerdán Kistérségi Társulási ülés lesz. Szívesen megkérdezem, hogy melyik község járul hozzá, a bajai kötelező feladatokhoz.

 

A problémákat megoldani kell, nem áthárítani!

 

Üdv.

 

 

 

Előzmény: antoin (117)