Törölt nick Creative Commons License 2006.10.23 0 0 9994
Nos, egyrészt a lényege a szövegemnek:Ha átvált az emberiség az atomenergiára,de a jelenlegi tendencia szerint növekszik az energiafpogyasztás,akkor 1-200 éven belül lehetőség lesz koloniák létrehozására a világűrben.
Jelenleg elvileg lehetőség van arra,hogy létrehozzon az emberiség a elviselhető (évi pár 10 milliárd $) költsége melett önfentartó űrkolóniát,de annak az a feltétele,hogy pár ezer ember bevállalja a nagyjábol 25%-os esélyű halált 1 éven belül.

Továbbá,ezek a telepek nem létesülhetnek bolygó felszínén,mivel a reakciótömegek miatt túl nagy költséget jelentene, és ráadásul kifinomult gépek (atomreaktor stb.) nélkül nem ism aradnának életbe,továbbá a mars légköre túl ritka ahoz hogy hőelvezetésre lehessen használni de túl sürű nagy méretű naptükrökhöz,ráadásul tt a gravitáció és a bolygó forgás.Lényeg:a bolygók felszíne a földön kívül nem alkalmas telepek létrehozására.

Ellenben a föld-hold,illetve a föld-nap trójai pontok.Ott lehetőség van pár 100 négyzetkm-es,1mikron vastag naptükrök létrehozására, elegendő anyag áll a rendelkezésre (elvileg,mivel még a föld-hold trójai pontrol sincsennek adatok hogy milyen sürűségű/összetételű a porfelhő ott) bármilyen ipari tevékenységre,ráadásul a világűrbe korlátlanul lehet energiát kisugározni.
Mindenesetre megemlítendő,hogy se a múltba , se jelenleg nincs napirenden sehol még az elméleti előkészítése se önfentartó emberi jelenlét űrbeli létrehozására.


Melesleg,ha a jelenlegi tendenciák melett zajlik majd az atomenergia felhasználása akkor 300-500 év alatt ugyanoda jutunk mint most vagyunk az olajjal, hiszen hiába elegendő az atomenergia a jelenlegi felhasználás melett 8000-10000 évre mértéktartó becslések alapján,ha az expnenciális trendje megmarad a fogyasztásbővűlésnek.

Előzmény: advocatusdiaboli (9981)