blr Creative Commons License 2006.10.21 0 0 3461
A kérdés jogos. Természetesen fel kell venni.
Pont ezt tartom a legnagyobb problémának ezzel az egésszel: egyrészt a BSA a kiküldött levélben nem adja meg, hogy mely cégeket képvisel (a logók a levél szélén nem jogi információk), másrészt nem adja meg, hogy milyen részletességgel kéri az adatokat. Gondolok itt arra, hogy míg az IE6 az XP része, az IE7 nem, de automatikus frissítéssel hamarosan ott lesz mindenki gépén, aki nem blokkolta.
Ennek lenne a legegyszerűbb kiváltása a következő: kozre kéne adnia egy listát az összes szoftverről (vagy ha ilyen szinten érdekli: komponensről, ill. library-ről, mert pl. a VC++ 2005 RTL-ja érkezhet egy free, nem a BSA hatáskörébe tartozó szoftverrel is), és a T. Ügyfél megadja, hogy melyikből mennyit használ. Ez tiszta lenne és világos.
Ellenkező esetben simán megkeserítem az életét (pontosabban lehetetlenné teszem a listám feldolgozását) azzal, hogy az összes linuxos gépemen található csomagot is elküldöm neki, de úgy, hogy a program (library) neve szerepel elöl, utána a fejlesztő/forgalmazó (így nem lehet egyszerűen kiszúrni, hogy egyáltalán kell-e foglalkoznia vele), mindezt mondjuk a csomag kiadási dátumának UTC-ja és kitömörített méretének osztási maradéka szerint rendezem. Mindezt kinyomtatom a tizenöt éves mátrixnyomtatómon condensed fonttal... Na, aki ezt feldolgozza anélkül, hogy soronként végigolvassa, annak gratulálok.
Előzmény: Takoca_ (3458)