leeharvey Creative Commons License 2006.10.20 0 0 536

Üdv mindenkinek!

 

Végig olvastam a topicot az elejétől. Számomra nagyon tanulságos volt!

Régóta kacsintgatok a tőzsdzés felé, de még csak idén vettem a bátorságot, hogy belevágjak. Természetesen a BÉT-en kezdtem a "tanulást" az Equitas technikai segítségével. Persze meg is fizettem rendesen a "tandíjat" :)

Hamar rájöttem, a BÉT nem sok mindenre jó, azt sztem itt mindenki tudja miért.

Szóval gondoltam egyet, s nyitottam egy számlát az IB-nél. Ma érkezett meg a zsé, hétfőn elvileg már mehet a tréd is (persze csak ésszel). Itt jegyezném meg, hogy most már $5000 a min. deposit :( .

Velem is szívóztak kicsit a UK. irodánál, 3 email-be került elmagyarázni nekik, mivel foglalkozom. Persze bizonyára ez a gyenge angolomnak is betudható, de ez az infó azért szerintem nem lehet ilyen fontos.

A kinti kereskedésre még nincs pontos stratégiám, már csak azért sem, mert én a DT-t preferálom (hogy nyugodtan aludhassak mindig), és amíg nincs meg a $25K, addig kénytelen leszek swing-elni is. Ami biztos, hogy nem akarok vacakolni a papíron (vagy excel-ben) vezetett stratégia tesztelésekkel, mert számomra nem ad elég motivációt a lelkiismeretes követéséhez, másrészt szerintem hatékonyabb, ha élesben csinálom. Egy biztos. Pontos befektetési 'politikát' fogalmazok meg magam részére, mely tartalmazza a max. stop-loss szinteket, hogy a max. rizikó a teljes tőkére %-ban meg legyen szabva, továbbá a teljes tőke trédenként max. befektethető részét, stb. Úgy gondolom, ha nem vagyok kapzsi és tartom magam a szigórú szabályokhoz, akkor nagy veszteség nem érhet (bár lehet, hogy nagy nyereség sem:).

A DT-hez csak annyit fűznék még hozzá, nekem úgy tűnik még működhet a skalpolás, csak kicsit alaposabban kell papírt választani és kicsit hosszabb időt kell a trédeknek hagyni (cáfoljatok, ha tévedek!).

 

Kérdésem is van :) :

 

Mi a véleménytek arról, ha kezdőként kellő tapasztalat hiányában bizonyos weboldalak tippjeit veszem alapul egy-egy stratégiához? Konkrétan a stockconsultant.com-ot nézegettem. Nekem úgy tűnik, tisztán statisztikai adatokon müxik, nincs benne semmi szubjektivitás.

 

Bocsi, ha kicsit hosszú voltam, de legalább részben behoztam a topic 1 év lenaradását :)

 

Üdv! leeharvey

 

u.i.: remélem még itt vagytok és nem a vakvilágba írok!