lcoder Creative Commons License 2006.10.20 0 0 9927
1. A diplomácia szép dolog, de ott nemigen adnak semmit ingyen. A szerbekkel kapcsolatban lehet igazad, de a másik oldalon nekünk egy szerb-szlovák-román csapattal kell szembenézni. A horvátok meg max. a szerbekkel szemben lépnének fel, de minket tutira nem kezdenek el védeni a románok ellen például. Az oroszok leginkább szvsz a szerbekkel és a szlovákokkal lennének. A románokat viszont tényleg nem annyira kedvelik, kérdés hogy ez mire elég...

2. Ez ritkán szól a logikáról. Az 56-os bevonulásuk sem volt gazdaságilag racionális. Sőt, igazából politikailag is kétesélyes volt.

3. Ehhez képest anno 140 évig vendégeskedtek itt a törökök. És ha elfogynak az olajbevételek akkor abban a térségben nagyon sok éhes muzulmán lesz majd. Persze sokak közvetlenül nem részesültek az olajbevételekből, de közvetve (Pl. mint vendégmunkás, beszállító, stb) igen. Szvsz ez az egész térség helyzetét megváltoztatja majd, és nem kimondottan a pacifisták malmára hajtja a vizet.

Igazából én a 3. pontot tartom a legveszélyesebbnek: ez ugyanis az általam nem túl valószínűnek tartott összeomlás elmaradása esetén is igaz. Ez pedig egy nagy létszámú, szegénysége miatt elég kevés vesztenivalójú, a nem muzulmán világot szívből gyűlölő fanatikust jelent. Egy ilyen pedig sok mindenre képes (nem kell ehhez atomerőművet robbantani, elég Pl. a vízbázis megmérgezése).
Előzmény: nájckingdom (9925)