Maotai Creative Commons License 2006.10.19 0 0 3001
Szanyi válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.19 14:02:21 (18775)

Alighanem valamilyen történelmi mutációt óhajt Orbán Viktor megkísérteni. Ebben a városban (országban) sokan nem tudják, hogy miért is az Astoriát választotta a Fidesz a 23-i rendezvénye színhelyéül.? Nos, konkrétan 1918 október 30-án pont a szállóban ülésezett a Nemzeti Tanács Károlyi Mihály vezetésével, s a frontra menetelt frissen megtagadó katonák ide vonultak, s a felgyülemlett tömeg egyben fel is esküdött Károlyira (meg a Nemzeti Tanácsra), aki ab start az ország de facto vezetője lett, sőt, másnap de jure gyorsan kapott egy miniszterelnöki kinevezést.

Ha arra is gondolunk, hogy 1989 október 23-án a köztársaságot kikiáltván egyszer már gyakorlatilag annulláltunk egy alkotmányt az utcán, akkor nagyjából kész a kép: időpont történelmileg "rendben", helyszín történelmileg "rendben", kurrensen épp itt van rengeteg külföldi uralkodó, államfő, kormányfő, tehát ideális minden egy vadregényes puccskísérlethez. Itt helyben lefogadom, hogy ha elég nagy lesz a tömeg, akkor Orbán Viktor kikáltatja magát valamilyen nemzetvezetővé (v.Ö.: a haza nem lehet ellenzékben), semmisnek nyilvánítják az Alkotmányt (v.ö.: 1949-es I-es törvény), illegitimnek a Parlamentet (v.ö. "a posztkommunisták hazugsággal kerültek hatalomra" c. szöveg) és onnantól kezdve csak abban kell reménykedniük, hogy a rendőrség tétlen marad, és az időjárás sem szól közbe. Mindezt a nemzetközi figyelem kitüntetett jelenlétében.

Isten óvja Mária országát egy ilyen szcenáriótól!!!

P.S. Amikor olvastam múlt szombaton a Magyar Nemzetben O.V. cikkét, főleg annak címét, hogy t.i. "Az igazság szabaddá tesz", erről a német fordítás, azaz Wahrheit macht frei jutott csak eszembe, meg annak minden áthallása, de az teljesen céltalannak tűnt, kiváltképp a tartalomhoz képest. Nos, ha a fentieket átgondoljuk, ez így már felér egy burkolt bíztatással: ha azt hiszed, hogy nálad az igazság, akkor bármit szabad tenned. Ajjaj!