Törölt nick Creative Commons License 2006.10.19 0 0 143

Kedves miszega! Koszonom a lehetoseget!

 

de azért: vicces lenne ha nem tudnák hogy a szultánnal a teljes sereg is megjött

Pétervárad ostroma nem egy nap volt és a portyázók vezérük maga TZomori megfelelő információkkal rendelkezett

 

De tudnank. Nem allitottam, hogy nem tudnank. Es azt sem, hogy Tomori nem rendelkezett megfelelo informaciokkal. De hogy eppen a csata elott, mit, hogyan csinal a torok, a magaslat takarasaban, azt nem tudtak.

 

a ruméliaiakat a terep szűkössége miatt küldték előre, nem valami hagyományos harcrend ez, hanem pont fordítva!!!

 

A rumeliai hadtest, a vonulas kozben az elohad volt. Elofordult, hogy napokkal elobbre jart, a torok sereg tobbi reszenel.

 

a török elkezdte a táborozást ez világosan látták az előcsatározók, és jelenetették is

csak mivel Tomori nem bízhatott a királyban, nem mondta el neki hogy ezt várja, és ekkor fog támadni

a király hadidolgokban járatlan környezete meg megunta a páncélt egész forró nap, és javasolták hogy na ennyi, menjünuk mi is pihenni

a két sereg között a távolság ekkor kb 1000 méter vagy kevesebb

látszik ahogy sátrakat állítják

 

En meg mindig nem latom, ki latta a taborozast es honnan lehet tudni, hogy ilyet latott? Tudsz ebben segiteni?

 

magaslatok...

szóval a teraszról leereszkedtek nem azon állva várták a támadást

ami különös is éett volna akkora túlerejű sereggel védekezni, pláne hogy többsége könnyűlovas

akkor a síkon állnak az meg nem magaslat ugye

természetesen leereszkedtek, hogy támadhassanak

 

Brodarics beszamoloja alapjan maskent latom, es a torok forrasokat sem tudom Brodariccsal  ellentetben felhozni. Termeszetesen, elkepzelheto, hogy az en figyelmemet keruli el valami lenyeges, idevago adat. Ha tudsz, esetleg segithetnel az idevago adatok megtalalasaban.

Tehat, a magyarok a sikon allnak, szemben a tereplepcsovel. A torokok nem ereszkednek le, egeszen a magyar roham megindulasaig, plane nem vernek tabort a magyarok "szajaban". A magyarok, nem tudjak mit csinal a torok a tereplepcso takarasaban, csak azt, hogy egy kisebb csapat, bekerito-felderito tevekenyseget kezdett a magyar sereg oldalaban. Ez nemi informaciot adhat arro, hogy a torok sereg egy resze megerkezett, es hadmuveleti feladtokat kezdett. Erre surgosen meginditjak a rohamot, mire, a magyar roham megindulasara reagalva, a torokok a tereplepcso tetejerol lerohannak, es osszecsapnak a magyarokkal. Mindezek megtortente elott, semmi adatot nem ismerek a torokok siksagon valo hadmuveleti-taborveresi cselekmenyeirol. Ha lett volna ilyen, Brodarics, biztosan informalt volna bennunket. De a tartalek bevetesekor, amiben Brodarics maga is reszt vett, leirja az elso osszecsapas helyszinen valo athaladast, ugyanekkor szot sem ejt a torok taboron valo oda-vissza atmenetelesrol, mikozben, a visszavonulassal kapcsolatosan, lenyegesnek tartja megemliteni a magyar taboron valo athaladast.

Előzmény: miszega (140)