nájckingdom Creative Commons License 2006.10.18 0 0 9874
"Azt hiszem ez najckingdom-nak tetszeni fog:"

Az irónia szép dolog, de mégis:
1. olvastam a cikket. sajnos jó, főleg az idealista balos széplelkű "közösség" hívő amerikai naív entellektüellek kritikája, akik azt hiszik, ha ma gyorsan ökofaluba költöznek, minden OK lesz, eljön a fenntartható kommunizmus. Szinte alig várják, hogy bukjon ez a rohadt rezsim, a mocskos fogyasztói társadalom. Az ő naívságukat próbálja a rideg tényekkel szembesíteni a szerző.
2. az egy dolog, hogy szerintem az erőforrásválságnak mik a legvalószínűbb kimenetei, következményei a gazdaság és társadalom különböző területein és egy másik, hogy ez nekem tetszik-e, vagy nem. A cikkben tetszik, hogy illúziókat akar oszlatni és a tényekre figyelmeztet. Hogy a jövő szerinte sötét, attól összeszarom mgam és rettgek az utódaimért, meg magamért is. Én még elautóznék egy darabig (életem végéig is)
De belátom, hogy a mai életforma és gazdaság nem fenntartható. Ha idáig eljutunk, akkor le kell vonni a következtetéseket. Amiket javaslok, komolyan gondolom, de nem vagyok világvége-váró, főleg kárörvendő, hogy most jól megkapják a magukét a rohadt kapitalisták, stb. Akadnak ilyenek, akik ezen a szemüvegen nézik a témát. A technológiai megváltásban hívők szerintem tévednek, de ha netán mégis megmentenék mai életformánkat (feltéve, de ismereteim alapján valószínűleg meg nem engedve), nem lennék rájuk dühös.
Előzmény: keopsz (9857)