PrInCe Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1

PrInCe

 

Less Nándor 100

 

Ezt sajnos bebuktam. És azt hiszem nem csak magamat okolhatom.

88 nál szálltam ki, itt már biztos volt hogy nemtudom a szintidőt tartani. Persze mehettem volna szintidőn kívül, teljesen jól voltam, ment volna. Viszont nem akartam a remek közlekedésnek köszönhetően este érkezni haza Veszprémbe, ezért feladtam.

Szerintem egy két szakaszt nem lett volna szabad az útvonalba tenni, tudva hogy a mezőny nagy része éjszaka ér oda. Nagyon balesetveszélyes volt, ráadásul rosszul is jelzett még ezen felül. A futóknak azért itt könnyebb dolga volt, világosban azért gyorsabb lett volna itt. Éjszaka a fennsíkon meg a köd cseszett ki velünk, itt elment az időnkből 40 perc. E két dolog miatt vesztettünk annyi időt amit már nem tudtam behozni.

Persze, pihenhettem volna kevesebbet (amugy sem pihentünk sokat), ismerhettem volna az utat. Ha Bubuékhoz csatlakozok, biztos időn belül lettem volna.

Nagyon csalódott vagyok. Tudom hogy ment volna.

Nekem ez a túra a bajnokságban is szerepelt. A teljesítéssel előrébb léphettem volna, a csapat is. Mondjuk ezen a futamon se voltak egyenlőek az esélyek a gyalogos kategóriában induló futók miatt.

 

Azért köszönöm a rendezést a hibák ellenére is. Talán jó lenne még egyszer lehetőséget kapni a teljesítésre.

 

omveva

Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a turát teljesíteni!
Én is egy futó vagyok, aki azért fut a túrákon,hogy olyan átlagom legyen mint neked gyalogolva!
Igy szerintem az esélyek egyenlőek voltak!
A hegyet és a távot tisztelni kell!
Gratulálok mindenkinek a túrához!

 

DJ RushBoy

 

"A túrát tudtommal mindenki gyalogosan teljesítette"

 

Ja igen, azért lett az elsőnek 13 óra körüli összideje. Hm. Jó gyorsan gyalogolhatott :)

Max gyalogosan sétáltak be a célba mégse legyen már olyan feltűnő.. Meg azért voltak az Alföldisek már 70nél a síházban mi meg még 50nél ugyanott. Érdekes.

 

PrInCe

A hegyet és a távot tiszteltem.

Ne haragudj, de az esélyek nem voltak egyenlőek(a futókkal).

Lehet hogy Te azért futsz hogy olyan átlagod legyen mint nekem gyalog, rendben.

Viszont az hogy gyalogos kategóriában futva indulni, ez tisztességtelen. A legjobb szó rá a csalás. És ennek az oka szerintem a csapatotoknál az (mármint hogy gyalogosban indultok), hogy a terepfutóban esélyetek nem lenne, mivel annyira már nem vagytok jó futók. Viszont minket, gyalogosokat igy meg lehet verni. Meg lehet nézni a csapatotokban egyénenként a túrákon elért átlagot. Ránézésre egyértelmű több helyen a futás. Meg hát persze látjuk is, nem vagyunk vakok.

És ezt tükrözi a bajnokság jelenlegi állása. A futók vezetnek, gyalogosnak álcázva.

Emiatt még idén teszünk azért hogy a gyalogos kategóriában ténylegesen gyalogosok legyenek díjazva. És azt hiszem ezt mondhatom egy harmadik csapat nevében is. 

 

PrInCe

Még valami.

arról meg nem én tehetek hogy valaki azért fut hogy olyan átlaga legyen mint nekem gyalog.

Igen, és én mit csináljak? Hogy kellene indulnom, repülve hogy a futókkal szemben esélyem legyen?

 

 

DJRushBoy

Mivel én is a túra bajnokságban vagyok, csak eggyel lejjebb mint Prince, ezért azt mondom hogy értelme van ennek a bajnokságnak, csak mindenkinek a saját kategóriáját kéne megtalálni.. Ez magamnak is szól, hiszen bevallom őszintén én is futottam már több bajnoki futamon, de mivel ez évben kezdtem el túrázni, és gőzöm nem volt az erőviszonyomról, ezért választottam magamnak ezt az "alacsonyabb" turista kategóriát. Inkább a klasszikus és a terepfutó között kéne egy csoportot tenni. Prince-nek sztem igaza van, hogy a klasszikusban futók ne induljanak, hiszen egyértelmű a fölényük FUTVA! Viszont gyalogosan egyáltalán nem biztos sőt...

Viszont a terepfutóban meg nem állnák meg a helyüket, így ez egy jó kérdés.. Talán kéne a két kategória közé még egyet tenni, vagy nemtom, de ez így tényleg nem fair.

Egy dolgot tehet a csapatotok ha becsületes...

 

wombatmackó

Mindig is voltak futók a bajnokságban,lesznek is,nem semmi teljesítmény futva vagy gyalog teljesíteni egy 80-100 km-es túrát-kinek mi esik jól.
Ha a bajnokság kiíróinak nem tetszik a "vélhetően"futva teljesített túra a túl jó időeredmény miatt,adjanak meg max sebességet ami felett kizárják a gyalogos bajnokságban indulót.

 

omveva

Elöször is szeretnék elnézést kérni ha ugy érzed,hogy megbántottalak,nem állt szándékomban!

A mi csapatunk tizenéve együtt tturázik,szeretjük a kihivásokat és a hegyi turákat mivel alföldiek vagyunk!

Igazad van,hogy a terepfutó kategoriában nem érnénk el eredményt,de nem is ez a célunk,hanem a közös turázás és a  célok elérése!

Azt,hogy tisztességtelenek és csalok vagyunk az egyesület nevében is kikérem magunknak!

Sajnálom ha TE ezt gondolod rolunk!

A 4x56-os turát a negyedik napon adtam fel,és nem hibáztattam a  rendezöket sem a körülményeket!

MSTSZ közgyülés november 12-én,én ott leszek, remélem TE is!

További sikeres és békés turázást!

 

PrInCe

Egyáltalán nem bántottál meg.

 

Igazad van,hogy a terepfutó kategoriában nem érnénk el eredményt,de nem is ez a célunk,hanem a közös turázás és a  célok elérése!

 

Akkor miért is nem jó a terepfutó kategória? Miért gyalogos?

 

Azt,hogy tisztességtelenek és csalok vagyunk az egyesület nevében is kikérem magunknak!

Sajnálom ha TE ezt gondolod rolunk!

 

Én meg azt sajnálom hogy nem érted a problémát. Ha nem érzed azt hogy futva nem egyenlő az esély a gyalogosokkal akkor nem tudok mit csinálni. Pedig ez tény.

Azért van futóknak is bajnokság hogy ott induljon, ne a gyalogosokkal együtt. Ha ezt nézed akkor pedig igen is csalás.

 

A 4x56-os turát a negyedik napon adtam fel,és nem hibáztattam a  rendezöket sem a körülményeket!

 

Félreértettél. Nem hibáztattam a rendezőket. Leírtam hogy mit csináltam volna másképp a helyükben, illetve a körülményeket amiért elbuktam.

 

A közgyűlésen szeretnék ottlenni, tervezem.

 

futiloti

Nem tudom, hogy olvasod-e még. Ha igen, remélem, nem érzed támadásnak a válaszom. Az, hogy a mi csapatunknak a szombati túra sikerült, részben a csapatmunkának volt köszönhető. Nem véletlenül találkoztál Bánkúton két túrázóval a csapatból, ők nem teljesítették a 100-as távot. Egyikük feladta... Azaz mi sem ráztuk ki a kisujjunkból a túrát.

Igenis szeretnénk ott lenni a közgyűlésen, és változtatási javaslatokkal előállni,  mert ez a színvonal valóban nem illik egy Nemzeti Bajnokságnak nevezett versenyhez. Az elsőség nem egyenértékű az elégedettséggel, mi is tisztában vagyunk a hibákkal, és nekünk is ugyanúgy elszomorító a jelenlegi helyzet. Több év után idén ismét részt veszek a versenyben, és idén nemcsak javaslatokkal szeretnék élni, de ha tudok bármit tenni a színvonalon változtatásért, akkor fel fogom ajánlani a segítségemet.

 

Én is biztos, el lennék keseredve, ha nem sikerült volna a szombati 100-as, kemény küzdelem volt... Részemről elismerem a teljesítményedet, és tudom, hogy megcsináltad volna gond nélkül.

 

vajonmerre

Nincs tele a hócipőnk a témával, és valóban méltó bajnokság kellene teljesítménytúra témában. És mivel minden bokorban nem ülhet ellenőr, ezért biztos vagyok benne, hogy csak technikai eszközökkel megoldható a dolog.

PrInCet megértem, én is "akadtam ki" már sikertelen túra után, amikor úgy éreztem, hogy igazságtalanság ért. /és fogadtam meg, hogy sose topikolok többet/ :-)

 

DJ RushBoy

Szerintem itt nem a csalós szakaszokról van szó. Hiszen aki bennevan egy ilyen bajnokságban, annak minimum hogy az útvonalat kell (kéne) követni. Itt egyértelműen a futás vs. gyaloglás kombinációról van szó.