Bimbum Creative Commons License 2006.10.17 0 0 53

Ő maga említette a cigányokat. Részlet Tomcat blogjából:

 

Fordulópont lesz ez, mert valaki megtörte a jeget. Beszélni kell, nyíltan ki kell mondani: a cigányok nem valók emberek közé, nem valók Európába, nem valók Magyarországra. Lassan már hetente halljuk a híreket: itt és itt valami történt, mire "az áldozat rokonai" összegyülekeztek, és lincseltek, és felgyújtották, és lövöldöztek, és így tovább. Érdekes, ezeknek mennyi rokonuk van. Nekem hónapokba telne egy tucatot összeszednem, és még akkor se biztos, hogy mindannyian jönnének velem mondjuk tévét ostromolni. Pedig nekik is rossz a szociális helyzetük, és felgyülemlett elkeseredettségük is akad.

A dolog megoldása igen egyszerű lenne. Ahol ilyen eset történik, ott helyi szükségállapotot kell hirdetni. Elvégre véres, halálos áldozatot is követelő zavargások törtek ki. Kijárási tilalom, este nyolctól mászkálás csak engedéllyel, s ami a legfontosabb, onnantól kezdve gyorsított és szigorított eljárás legyen minden bűncselekményre, ami azon a területen történik, vagy egy ottani illetőségű lakos követi el. Meddig? Amíg jónak látjuk. Egy évig, kettőig... Majdcsak elmegy a kedvük az összeverődéstől.

De erre hiába várunk, inkább megmagyarázzák és megbocsátják. Már tudjuk, hogy igaz, hogy szerencsétlen tanárt két cigány verte össze, de a végzetes rúgást, pont azt az egyet, egy ismeretlen harmadik férfi vitte be, aki a semmiből pattant elő, és illa berek, utána köddé is vált. A helyszínen maradtaknak meg olyan rossz a szociális helyzete, hogy semmiről sem tehetnek.

Csak aztán nehogy másokból is előbukjon a keserűség.

Előzmény: Törölt nick (51)