Törölt nick Creative Commons License 2006.10.17 0 0 9819

A cigany tobbsegu kisvarosokkal nem lesz akkora gond, ha

 

- epitkezni akarunk (epitomunkasok fele-fele aranyban erdelyiek es ciganyok mar most is)

 

- szen- es egyeb banyakat ujranyitni (Pecs kornyeken pl. az uranbanyaszok tobbsege annak idejen cigany volt, de a szenbanyaszok kozul is nagyon sokan)

 

- egyeb nehez es veszelyes fizikai munkara lesz szukseg

 

A ciganyok most is tobbnyire (a lopas szerintem legfeljebb kiegeszito tevekenyseg, ha otszazezer vagy akar egymillio cigany lopna hetente egy penztarcat, akkor minden magyar polgartol evente ketszer-haromszor lopna valamit cigany - ez biztosan nem igaz, a csaladunktol az elmult husz evbol egyszer lopott egy cigany, anyamtol a penztarcajat kb. ot eve) nehez es veszelyes, rosszul fizeto fizikai munkat vegeznek. Peldaul meglovasitjak az aluminiumtablakat az autopalyarol - ez nehez fizikai munka, rosszul fizet, es meg veszelyes is (bortonbe kerulhetsz), raadasul tarsadalmilag megvetett. (Szemben a feher TUZEP-telep tulajdonossal, akit megbecsules ovez.) Szoval annyira nem aggodnek.

 

Az mas kerdes, hogy a ciganyokra - hacsak nagyon meg nem valtoznak - nem lehet majd tudasalapu tarsadalmat epiteni, de hat az a globalizacio elmultaval amugy is egy bloff: helyben kellenek majd fizikai munkasok is. Szoval annyira nem aggodnek miattuk, bar olvasni jo lenne ha megtanulnanak, es a lopasokrol meg hangoskodasrol is leszokhatnanak (mert engem is zavar).

Előzmény: nájckingdom (9816)