Tudjátok, egyszer panaszkodtam magánban itt a Fórumon lévő két olvasónknak a páromról, az éppen aktuális anyóskonfliktusról és a lehetséges kilátásaimra voltam kíváncsi.
Nagyon jó és tipikus válaszokat kaptam (amiket ezúton is köszönök) attól függően, hogy az anyós nyomására hogy végződött/alakult a kapcsolatuk a párjukkal.
Sajnos, egyik esetben válás lett a vége, másik esetben pedig sok év utáni boldog házasság.
Természeten mindkét levélben voltak megszívlelendő tanácsok.
Most úgy érzem, hogy noha minden panaszotok és konfliktusotok jogos anyósra, hogy ezeket ne direktbe az anyóssal, hanem a párotokon keresztül igyekezzetek megoldani. A probléma gyökere ugyanis nem köztetek és az anyós között van, hanem az anya-fia kapcsolat alakult deformálttá. Ezt anyós rajtatok igyekszik levezetni, és minden, amit ellene direktbe tesztek, a házasságotokat/kapcsolatotokat ássa alá/veszélyezteti.
Próbáljatok meg minél több dolog a párotokkal megbeszélni, és ne várjátok, hogy a dolgok egycsapásra megváltoznak.
Nálunk a rengeteg beszélgetés és a tisztes távolság hatására a helyzet nem javult ugyan (vagy ki tudja), de a rám nehezedő nyomás sokat csökkent.
Üdv:
Lohol