oskeresztyen Creative Commons License 2006.10.14 0 0 2

AZT MONDTA AZ ÚR ISTEN

 

Az alabbi torténetet nyilt terepeken jo ideig nem mondtam el, mert ugy véltem, nem szokas, hanem ritka ilyet Kinyilatkoztatni Istenunk es Atyank reszerol, tovabba osztonos ovatossag volt bennem, az elkovetkezendokre gondolva.


Mint irtam, a Magyar Koztarsasag teruleten lettem vallasos 2004 januarjanak masodik feleben - egyedul, egy sotet, ejjeli szobaban, a szamitogep elott ulve es irva filozofiai- es termeszettudomanyos fejtegeteseimet.


Soha nem hallottam arrol, mit jelent az, hogy "Vilagitani". Soha. Azt kovetoen sem tudtam rola sokaig, hogy ez altalanosan Megkapott Csoda ama keresztyenek kozott, akik a profetasag Lelkevel Szenteltettek meg Atyank Kegyelmebol a Krisztusban, miutan Megkaptam ezt a Teremtotol. Azaz mielott hallottam volna ilyesmirol, már részese lehettem Ennek Isten Kegyelmébol.


Már Megleltem Atyank Akaratat es a Jezus Krisztust, amikor a Biblia Oszovetsegeben Esaias konyvenel Ehhez a Részhez jutottam odahaza, sajat lakasom szobajaban ulve (halvany gozom sem volt arrol, hogy e Rész a keresztyénség egyik legtobbet Idézett Verse):


43,1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtod, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!


Ha jol emlekszem, ez volt az elso vagy a masodik olyan Mennyei Kinyilatkoztatas, ahol irasos szovegreszt Vilagitani lattam, es Ismeretet, azaz Mennyei Bizonysagtetelt Kaptam afelol, hogy ezek a Szavak minden Ketseget kizaroan Magatol Istentol Eredtek.


A teljes Szovegresz nem Vilagitott. Azok a Reszletek, miszerint


- "És most, oh Jákób,",
- "és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak,"


nem Vilagitottak. Ugyanolyanok voltak, mint a Biblia ket oldalanak tobbi Szovege, Texturaja.


A kovetkezo Szovegreszt Kaptam meg Kinyilatkoztataskent:


"Igy szól az Úr, a te Teremtod, (...) neveden hívtalak téged, enyém vagy!"


Megalltam. Lattam, Tudtam, hogy Isten Szol, Erzekeltem, hogy a Vilagossagbol Beszel hozzam, es Tapasztaltam a lelkemben, mert belem Rakta, hogy Orul nekem. A Vilagitas - aki nem olvasott es nem hallott errol soha - olyan, amit nem lehet szavakkal leirni, mivel - legalabb ebbol az okbol, mert - nem sokan elnek a Foldon, akik Megkaptak, igy nem alakult ki ra egy uj Kifejezes. De azt tapasztaltam, hogy mindannyian egy Osi Tudasbol, igen, Istenbol ekeppen hivjuk ezt a Jelenest: "Vilagitani". Szemmel Lathato, es megsem szemmel. Nem tudnam kozelebbrol meghatarozni. A Latas melle Tudast Kaptam. Azt - mint mondottam -, hogy az Uzenet Istentol Jott.


Hetek vagy honapok teltek el. Isten nem Mondta el, hogy orok eletem lenne, csupan ennnyit Kozolt:


"Igy szól az Úr, a te Teremtod, (...) neveden hívtalak téged, enyém vagy!"


Mivel szinte kezdo voltam - noha rohamleptekben haladtam a keresztyenseg megismereseben es az engedelmessegi kriteriumok megtartasaban -, kulon is nagyon lenyugozott Atyam Kijelentese, amelynek kapcsan arrol - hangsulyozom meg egyszer -, hogy ilyesfajta Dolog, Kinyilatkoiztatasi mod nemhogy Letezik, de elterjedt, sosem hallottam. Nem is mertem elmondani nyiltan senkinek. Ha jol emlekszem, egyetlen Szemellyel osztottam meg nyiltan azt, amit Kaptam.


Ez ido tajt Kaptam meg egy masik szovegreszt is, azt is a Karoly-forditasu Bibliabol, mint az elozot. Masutt leirom, honnan valo az idézet. Most csak annyit kozolnék errol, ott sem Mondta el Atyam, hogy orok eletem van, legalabbis - ahogyan a fenti Idezetben - csupan sejtheto lehetett belole, de biztosat allitani sosem szabad. Mert az ember csak annyit mondhat el, csakis annyit es semmikeppen sem adhat at tobbet, amennyit Isten Mondott. Ahhoz, amit a Teremto Kinyilatkoztat, sem hozzatenni, sem elvenni nem szabad soha. Soha! Ennek Alapaszabalynak, Alaptorvenynek kell(ene) lennie a profetalelkeknel. A Szovegresz ez esetben is Vilagitott, ugyanolyan Percepcioval, azaz nem e vilagi, nem emberi Erzekelesi moddal, mint korabban es a kesobbiek soran, es ugyanugy Isten volt Az, Aki Kijelentette Magat az Uzenet Meghirdetojeként.


Jezus Mondja a Janos Evangeliumaban:
3,11 Bizony, bizony mondom néked, a mit tudunk, azt mondjuk, és a mit látunk, arról teszünk bizonyságot.


"Lattam" a Szovegreszt, "Lattam" Vilagitani, es "Tudtam" a profetalelkek Istene altal, hogy Maga a Teremto Szol hozzam. Amit Tudok, azt mondom, es amit Latok, arrol teszek Bizonysagot. Nagybetuvel, mert nem az en Bizonysagtetelem Az, Amirol Tanuskodom Jezus Tanujakent, hanem Istene. Mert Van Isten, Aki Szol es Tanuskodik Errol, es a Jezus Krisztus, az O Fia, Aki Bizonysagot tesz. Harman vagyunk tehat Tanuk a Jezus Krisztus altal Megfogalmazott Evangeliumi Tanitas szerint, Akik Bizonysagot Teszunk az Igazsagrol es az Elet Igejerol, Aki Megjelent, hogy Megvilagositson minden embert. Mert aki Isten Utjan, azaz a Jezus Krisztusban jar, nem tevedhet el, de Ove lesz az Elet Vilagossaga. Azert a Gyumolcseikrol ismerhetjuk meg oket, hogy Istentol vagy a sotetsegbol vannak-e.


Tehat talan honapok teltek el a fenti, Esaias konyveben Adatott Kinyilatkoztatas ota, amikor ujra Megszolalt Isten, ugyaneme 43.resz ugyaneme Verse altal:


43,1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtod, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!


Amire pontosan emlekszem, az az, hogy Isten, a Teremto, Mennynek es Foldnek orok Ura Kijelentette: Orok eletem van.


Hogy az a Szovegresz, miszerint "És most, oh Jákób", nem emlekszem, hogy Vilagitott volna vagy sem, de arra igen, hogy szinte a teljes Vers Vilagitott (Illumina), es egyertelmuve Tetetett szamomra, hogy orok eletem van. Isten Kijelentette ezt:


"Igy szól az Úr, a te Teremtod (...): Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!"

 

Tisztelettel Mindenki felé
Molnár Ferenc Rómából, Olaszországból.
Kérdésekkel, Kapott Kinyilatkoztatasokkal, latomasokkal, sajat és masoktol hallott élményekkel erre a cimre is varom a leveleket:
lasersd@freemail.hu