oskeresztyen Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1

ÁLOM A BESOTÉTEDÉSROL

 

Megrogzott, kokemény ateista-nihilistaként ugy 18-20 eves korom korul álmot lattam, amelynek hossza es osszefuggo tortenete kitoltotte az egesz ejszakat. Az un. "civilizacio" alkonyarol szolt, a Nagy Talalkozasok Idejerol. Lattam legalabb egy kigyot egy medenceben. Mondom: szintisztan ateista voltam. A viz elfolyt a Fold ala. Elfolytak a vizek a fold ala, es a civilizacio haldoklott.


A viz a nepeket jelenti a Bibliaban, a fold pedig a halalt. Mindezeket termeszetesen egyaltalan nem tudtam. Tartottam kapcsolatot egy idoben a Jehova Tanuival, mint ateista, de ezekrol a jelkepekrol nem tudtam semmit, es a Bibliat sem olvastam el soha.


A vizek a fold ala folytak el, es lattam egy kigyot, aki a Paradicsomi Tortenetben es az utolso idok katasztrofairol szolo Jelenések Konyvében a Sátán jelkepe. Az alom az egesz ejszakat kitoltotte, es folyamatos, osszefuggo tortenetet deklaralt.


Az egesz bolygora leszallt az ejszaka, es a Nap nem jott fel tobbe.


Janos Evangéliumaban Jézus Szol:
9,4 Nekem cselekednem kell annak dolgait, aki elküldött engem, amíg nappal van: eljo az éjszaka, mikor senki sem munkálkodhatik.


Esaias profeta altal Iratja le Isten, a Mindenhato:
60,1 Kelj fel, világosodjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsosége rajtad feltámadt.
60,2 Mert ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsosége rajtad megláttatik.
60,3 És népek jönnek világosságodhoz, és királyok a néked feltámadt fényességhez.


A Fold nepei ket reszre oszlottak: gazdagokra es szegenyekre. A gazdagok elszigetelodtek a szegenyektol, es a szegények kirekesztettek lettek. A pompabol mi, a szegenyek kimaradtunk. A kirakatok mogott, diszkivilagitasban, igen jol lathato korulmények kozott, alaposan érzékelheto eogizmusban és a szegények elleni kozonyben élo gazdag sokasag élete kulon valt a mi eletunktol.


A sotetsegben, még egyszer mondom: szamkivetettekként ketten szalltunk be egy liftbe. Ketten voltunk. Egy no es egy ferfi. A lift megindult felfelé. Ekkor hatalmas, szinte fulsuketito orgonaszo hangzott fel, amely mindenhonnan hallatszott. Mindenhonnan Szolt. Rendkivuli Hangereje volt, mégsem sértette a fulet:


ÉLETEM LEGSZEBB, LEGCSODALATOSABB ZENEJE ES OSSZHANGZASA VOLT.


Soha eletemben sem elotte, sem ezt kovetoen nem hallottam szebb zenét, mint akkor es ott, azon a helyen, pedig sosem szerettem - sem ezt megelozoen, sem ezt kovetoen az orgona hangját, hiaba értettem a klasszikus zenehez. Minden hangszert megszerettem az idok folyaman, az orgonat kiveve. De ez Ott es Akkor semmit nem szamitott. Istent Ereztem akkor azon a Helyen, ateistakent. Istent, Aki Felemelt es Visz a Mennyorszagba. Isten Orgonaszoját, A Mindenhato Dicsosegenek Hangját hallottam; es Tudtam, hogy O Az.


Az álom itt ért véget. Amikor felebredtem, már reggel volt. Akkor ugy Ereztem, Isten Létezik. Azonban gyozott ateista gogom és irracionalitasom: megint nem hittem a sajat szememnek. Hitemet maximum egy-két nap alatt teljesen elvesztettem: csak a mély sovargas és szomoruság maradt meg, hogy sem Ot, Akirol végul azt gondoltam, Nincs, sem Azt a Zenét, Amelyet Hallottam, nem Elhetem meg tobbé. Az álom rendkivul mély benyomast tett ram, es - mint lathato - olyan nagy hatassal lett, hogy sosem felejtettem el tobbe.


Az álom egésze nem tudni, honnan jott; azaz lehetnek benne nem a valósagnak megfelelo kozlések és megannyi burkolt jelkép, amik valamiképpen mégis az Igazsagot mondjak el.


De hagyjuk az almot. Mert a liftben - ezt Tudom teljes bizonyossaggal - Isten Szólalt meg. Az O Kijelentése, az O Hangja, az O Ereje és Dicsosége arrol, hogy Befogad Magahoz, és legyen bármi a jovo és a latszat: orok élettel tavozom a Foldrol.


A lanyról nem tudom, hogy amikor Isten Kijelentette bennem, hogy orok életem van, ott volt-e még a liftben vagy latszolag nyomtalanul eltunt. Csak azt Tudom teljes bizonyossággal, hogy Isten akkor és ott Elmondta, hogy orok életet Adott.

 

Udvozlettel Molnar Ferenc.
Roma, Olaszország.


Varom szives leveleiteket, akinek javaslata, otlete, megjegyzése, hozzafuzni valoja, Idézendo Igehelye, sajat vagy hallott-kapott torténete-élménye stb. van:
lasersd@freemail.hu