advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.10.11 0 0 9633

 Ezt nem így látom. A Te nézőpontod szerint minden, a közvetlen és minimális létfenntartás szükségleteit meghaladó igény már pazarló.

 Én meg nem szeretnék egy 5nm-es földpadlós sárkunyhóban lakni a három gyerekemmel, és minden nap zsizsikes puliszkát enni, jutazsák ruhába öltözve. Jobb napokon a fadárdával elejtett macskát vacsorázni.

 Mert a puszta életben maradásnak valahol ez a minimuma. Feleslegesnek mondod az egész gyógyszeripart és egészségügyet - de érdekes módon soha még nem voltak olyanok az emberek életkilátásai, mint manapság. Tökélynek valóban nem tökély - de azért nem felesleges.

 Az utazás, a mobilizáció is lehetővé tett egy olyan létformát, amit valójában már a barlangtól vágyott az emberiség. Ennek az igénye valahol az emberi természet része, még ha nem is jelentkezik mindenkinél elemi erővel - ahogy nálad sem. De attól még megvan.

 Anomália persze van sok. A marketinget jórészt én is szélhámosságnak tartom. Sőt, én szélhámosságnak tartom a modern jog és közgazdaságtudomány kétharmadát is. Öncélú, haszontalan, sőt, inkább káros szélhámosságnak. De majd kinőjük. :-)))

 

Előzmény: krezidiesel (9632)