Pathmaster Creative Commons License 2006.10.11 0 0 48
Gyurcsány Ferenc meghívást kap az SZDSZ nagygyűlésére, ahol a következőképpen kezdi el történelminek szánt beszédét:

Kedves Barátaim!

Ahogy Allah mondja a Talmudba: Senki sem lehet próféta a saját hazájában. Nekem pedig az SZDSZ a hazám, itt érzem magam otthon; ezt kaptam a Megváltótól. Itt tanultam meg, hogy mit szabad egy demokratának és mit nem szabad a többieknek; és itt tanultam meg, hogy mi a különbség a kúrás és az elkúrás között.

Szóval itthon vagyok, ez a hazám; és nekem ez oly nehéz, mint az anyám illata, amit akkor éreztem, amikor közös paplan alatt melegítettük egymást. Nehéz nektek újat mondanom, hiszen mindent tudtok rólam: ismeritek az összes lányt, akit szerettem; és ismeritek az összes trükköt, amivel sikeres lettem.

Együtt érzek veletek; és amikor anyámmal együtt nézzük a gázórát, akkor veletek együtt örülök, mert tudom, hogy a gázóra nekünk dolgozik. És amikor állami megrendelést kap a Strabag, akkor is veletek örülök, mert tudom, hogy az utak is nekünk épülnek. Ez az élet oly szép, hogy szinte feledtetni tudja azt, hogy támogatottságotok Budapestre szűkült. És ez az együttérzés még akkor is összetart veletek, ha az MDF-el kötünk koalíciós szerződést.

Szóval sokat köszönhetek nektek, és ti is sokat köszönhettek nekem; és ezért jobb lesz ha meghúzzátok magatokat, mert én is sokat tudok rólatok, de nekem nagyobb az érdekérvényesítő képességem; és nektek sem jó, ha a MOL és a Strabag ügyleteihez hasonlóan kiszivárognának a...


Ekkor hirtelen sötét lesz a teremben, és a mikrofon is elhalkul; majd egy kis idő múlva visszatér az áram, de addigra Gyurcsány Ferenc már holtan fekszik az emelvényen.
Előzmény: Pathmaster (43)