MUK2006 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 topiknyitó
 

MÉDIABOJKOTT

 

 

Kedves Barátunk, Ismerősünk vagy Ismeretlen Szimpatizánsunk!

Kibírod, hogy egy napig nem nézel tévét?

A magyar médiában elképesztő túlsúllyal képviselteti magát a bal-liberális politika.
A sajtóorgánumok alapvető feladata (lenne), - legyen az egy külföldi tulajdonú kereskedelmi, vagy magyar közszolgálati tévé - hogy elfogulatlanul, kellő politikai egyensúlyban sugározza adásait. Mindennek azonban nyomát sem tapasztalni.
Nagyon sokan nem is tudják, hogy amit néznek, az nem független híradás, vagy semleges politikai műsor. Éveken át napi több órában szinte együtt lélegeznek a kereskedelmi és a közszolgálati adók manipulált, a valóságot elferdítő műsoraival. Arról tudnak, amit ott látnak, és úgy tudnak róla, ahogy ott látják.

Nézzük a politikai egyensúlyt például a nagy nézettségű "Heti Hetesben":
Azt hiheti a gyanútlan tévénéző, ha a közismert (és véleményformáló) humoristák, művészek folyamatosan gyalázzák Orbán Viktort, akkor a pártelnök tényleg nem érdemelhet mást, mint szidalmat és megvetést. Vajon hány tévénézőnek jut eszébe az a tény, hogy a műsor hét vendége egytől-egyig balliberális érzelmű ember, akik évtizedek óta erősen kötődnek a bal oldali hatalmi rezsimhez?

Mindezek mellett mi az oka annak, hogy a másik kereskedelmi csatornán, a szintén nagy nézettségű "Naplóban" még Orbán Viktort próbálják magyarázkodásra bírni, és elszámoltatni korábbi és mostani kijelentéseivel. A műsorvezető nyilvánvalóan, és szánalmas módon védte a saját hazugságait cinikusan elismerő Gyurcsányt. Vajon kinek és kiknek tett szolgálatot a műsorvezető-szerkesztő?
Talán feltűnt, hogy Gyurcsány Ferenc csak baráti médiának nyilatkozik, és a CNN kell hozzá, hogy megkérdezzék, miért is hazudik?

Ezt a 'szellemiséget-hozzáállást' azonban már régóta követi a közpénzen finanszírozott közszolgálati, pontosabban állami televízió is. Annak ellenére, hogy a súlyos túlkapások miatt már az Európai Unió szakfelelősei is megrótták az MTV-t, nem beszélve a két nagy, országos kereskedelmi adó többszöri, ORTT általi elmarasztalásáról.
Maga Gyurcsány is elmondta és megerősítette Balatonőszödön, hogy be kell vonni a baráti médiát a folyamatokba.
(Az ATV-t a HírTV-hez hasonlóan - mivel egyedi finanszírozású, és egyértelműen bal - illetve jobboldali politikai célközönségnek szólnak - szándékosan hagytuk ki)
A sajtó tehát megállás nélkül erősíti a balliberális oldalt, aminek egyenes következménye, hogy
befolyásoló hatása miatt sokan azonosulnak a sugárzottakkal. Úgy formálja, alakítja az emberek véleményét, hogy a tévénézőkben mindez nem tudatosul.

Különösen azokra jelent a média befolyása veszélyt, akik-bár nem az MSZP mellett elkötelezettek, mégis elutasítják a Fideszt és az egész jobboldalt konkrét indokok nélkül. Csupán személyes benyomásukra, és nem tájékozottságukra hagyatkoznak. Esetükben sikeres és célt ér a baloldali politika média-manipulációja, ami nem más, mint Orbán Viktornak a rendszerváltozás óta tartó töretlen démonizálása, a jobboldal lejáratása.

Kedves Barátunk, Ismerősünk!
Ha Te is elutasítod a média egyoldalú, tényeket megmásító műsorait, akkor csatlakozz hozzánk! Bojkottra szólítjuk fel minden gondolkodó társunkat! A nemtetszés kinyilvánításának első időpontja 2006.10.08, azaz a választások utáni vasárnap. E napon ne nézd az RTL-t, a TV2-t, az M1-et és az M2-t! Egyáltalán ne! Hosszasan számolgattunk, és szerintünk kibírható. Léteznek más adók, és egyéb elfoglaltságok, amelyek feledtetik a megszokássá vált tévézést.

Mi alkotjuk a reklámfogyasztó társadalom felét, a kereskedelmi televíziók számára pedig elsődleges a reklámbevétel! Ha ez a bojkott sikeres lesz, a reklámozók előtt a felelősök óriási bajba kerülhetnek, hiszen mi módosíthatjuk az előre betervezett nézettségi adatokat. A visszaesés pedig sok millió forintos kiesést jelent a reklámokból fenntartott médiumoknak.

Mi a célunk? Tudatni kívánjuk a média képviselővel, hogy tisztában vagyunk helyzetünkkel, saját szerepünkkel, hatalmunkkal. Vagyis a csöndes, közös tiltakozásunk komoly anyagi következményeket okozhat a televíziók számára. Különösen akkor, ha nem érezzük a változást, és emiatt több alkalommal rendszeresen is élni kívánunk a bojkottal.
Juttasd el a linket ismerőseidnek!
Köszönjük!

[ A jelen civil kezdeményezés. Független minden politikai párttól és egyéb mozgalomtól. Egyetlen cél a politikai kiegyensúlyozottság illetve az ezen irányba történő komoly és tartós elmozdulás kikényszerítése az országosan fogható médiumokban, az állampolgárok korrekt tájékoztatása érdekében, kizárólag békés eszközökkel. ]