ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2006.10.09 0 0 9565

 

"Az anyag MDS néven szabadalmaztatott, de a gazdája nem talál partnereket a gyártáshoz, mert lehetetlen feltételeket támasztanak. Megy a huzavona."

 

rendben, akkor már tudjuk, hogy a neve MDS.  Azért még valamivel többet is el lehetne árulni róla - hiszen úgyis le van védve - ha jól értettem.

ezen felül érdekelne, hogy mennyibe kerül literje, mennyit kell felhasználni belőle,

továbbá megismételném régebbi kérdéseimet, miszerint meddig növelhetjük a víz koncentrációt mire észrevehető a teljesítménycsökkenés.  Az is érdekelne, hogy a vizes gázolaj hogyan teljesít fagypont alatt. 

...és kiváncsi természetű lévén, azt is szeretném tudni, hogy milyen lehetetlen feltételek akadályozzák a gyártását?

 

 

 

visszatérve az etanolra

 

megnéztem a wikpedián is az etanol és a víz kérdését.  Az ottani magyarázat jobban tetszett.  Azt mondják, hogy az etanol vízzel is és benzinnel is jól oldódik, de egyszerre csak egyikkel.  Ha a víz koncentrációja eléri a 0,5..1%-ot akkor az etanol különválik a benzintól.

Említik, hogy vannak országok, ahol vizes etanolt (4% vízzel) használnak üzemanyagként - de országok nincsenek megemlítve, és az előbbi magyarázatból valószínűleg ezt nem keverik benzinnel.

Usákiában az E10 és az E85 üzemanyag jelentések 10% etanol illetve 85% etanol, a többi benzin.  Brazíliában a C típusú üzemanyag 20..25% etanolt tartalmaz.

Usákiában 2006-ban az etanol gallononként 51 cent támogatásban részesült.

 

 

Előzmény: krezidiesel (9555)