Kicsit oktalanul halt ki ez a topic, gondolom a labradoros téma nem minden kutyatartót tartott éberen. Pedig szerintem mindenféle kutyatopicban újra meg újra felmerül, hogy mit adjon a kutyájának. Jómagam szívesen adnék tápt, de a kutyusom képes 3 napig is meglenni kaja nélkül, ha nem azt kapja, amit szeret. Szerintem nem vagyok egyedül. Ismerek egy kutyást, akinek annyira nem eszik a kutyája, hogy kilátszanak a bordái. Kézből eteti, de kizárólag a sertésmáj hozza meg az étvágyát. Nem agyontenyésztett kutyusokról van szó, hanem vérbeli utcagyőztesekről.
Sajnos olyan sokfajta táp van a piacon, és annyiféle összetevő, hogy képtelen vagyok megbirkózni vele, hogy végülis mi lenne a legjobb a kutyusomnak. Ő főttkaján él, pontosabban párolton, mert saját levén szoktam megpárolni a csirkeszárnyat-combot-farhátat. Néha egy ici-pici só, néha az sem. Hetente egy nap kap szívet-zuzát-májat-nyakat és legalább egy naoot ki szokott hagyni magától. A tápot kicsi kora óta nem eszi.
Bevallom a 4-5%-os hústartalom engem sem vonz, azon sem csodálkozom, hogy a bolti felvágottak sem jönnek be neki. A száraztápból több kilóval van otthon, de akármilyen vonzó az értékelésük, a kutyám lepontozta őket.
Ki mondja meg, mi kell valóban a kutyának? Természetes, hogy más jó egy útépítőnek, mint egy titkárnőnek. Őszintén: a táp megoldás, vagy csak félmegoldás: