haharin Creative Commons License 2006.10.08 0 0 90

Kedves rtsrulez,

 

Magyarul , miert pont MOST kezdjuk el elhinni gYurcsanynak hogy MOST eppen nem hazudik?

 

a) ez most mar nem hit kerdese. Ha belehallgattal az oszodi szovegbe (nem Gyurcsanyeba, hanem a tobbiekebe), mar asszem ott is tobb embertol elhangzott, hogy ha most nincs konvergenciaprogram vagy ha az csak nehany iv papir marad, akkor az EU nagyon a nyakunkra fog lepni. Akkor jo esetben nem kapunk penzt, rossz esetben meg fizethetunk is. Akkora cinizmust senkirol nem tudok elkepzelni, hogy erre legyintsen. De ha valakirol megis, akkor inkabb arrafele kezdek el keresgelni, aki kiosztja az EU potentatot, az union kivuli eletrol predikal es nem fer bele a programjaba, hogy reszt vegyen a csatlakozasi parlamenti szavazason. Ha te valamit soha nem fogsz elfelejteni Gyurcsanyka, en az itt felsoroltakat nem fogom soha elfelejteni masnak (bocs, ez off volt, hagyd figyelmen kivul).

 

b) szvsz GYF csak abban kulonbozik a tobbi prominens partpolitikustol (oldaltol fuggetlenul), hogy o legalabb valakinek beszelt rola. Abban, hogy mit csinalt, nem (de persze tevedhetek, meg hat ha valaki nem vallja be, akkor el sem kovette). Ilyen alapon mondjuk az orszag teljes felsovezeteset diszkvalifikalhatnank a kovetkezo valasztasokon - a baj csak az, hogy akkor mondjuk 384 frissen nagykoruva valt tiszta kezu es multu ember kezebe tehetnenk a felelosseget. Kecsegteto. Az nem erkolcsi megtisztulast eredmenyez a politikaban, ha az egyik oldal kisopri a szemetet, a masik oldal meg meg sem moccan. Az politikai ongyilkossag.

 

c) evek ota kulfoldon elek. Es evek ota probalok rajonni arra, hogy vajon mi a kulonbseg mondjuk a nemet es a magyar demokracia mukodese kozott. Nekem az a legfeltunobb, hogy Nemetorszagban elkepzelhetetlen, hogy egy parlamenti part tagja (beleertve a Linket is) azt gondolna a politikai ellenfelerol, hogy az ne jot akarna az orszagnak. Ezt nagyon meg kellene tanulnunk, nekem is. Mondjuk errol akar kulon topicot is lehetne nyitni.

Előzmény: rtsrulez (40)