nájckingdom Creative Commons License 2006.10.06 0 0 9481
"ma amikor nincs szükség tömeges ipari, mezõgazdasági munkaerõre akkor miért is jó ha annyian vagyunk mint az oroszok..."

Magyarországon máris több az eltartott, mint az aktív kereső. A népesség öregedésével és az európai átlagtól lényegesen rosszabb egészségi állapottal összefüggésben rohamosan nőnek a nyugdíj- és egészségügyi kiadások, vészesen közeledik a két rendszer összeomlásának ideje. Nem vagyunk annyian, mint az oroszok , de ugyanaz a demográfiai és egyéb katasztrófa készül ránk, mint az oroszokra (szintén elöregszenek, szintén baromi rossz egészségi állapot, stb.)

Tömeges mezőgazdasági és ipari munkaerőre az olcsó olaj, gáz miatt nincs szükség, de annak napjai meg vannak számlálva.
A női karrier lehetősége ugyanúgy el fog illanni, ahogy a legtöbb férfié is. Az életcél nem valami fényes karrier lesz, hanem, hogy legyen mit enni, legyen mivel fűteni. Gondolom, gyerekcsinálásban sem lesz hiány, viszont a gyerekhalandóság újra a történelmileg megszokott magas szintre nő, ha lehanyatlik a modern, de a jövőben tömegek számára megfizethetetlenül drága egészségügyi rendszer. Tehát a népesség szinte biztosan tovább fog csökkenni nálunk is, de kialakulhat egy új egyensúly alacsonyabb szinten. Az általános nyugdíj fennmaradására hosszabb távon nem látok esélyt.
Ettől még nem kell örömmel fogadni mai multik általi globalista kizsákmányolásunkat. Ha meg lenne a rendszerváltás előtti nemzeti vagyon, jobb alapokkal indulhatnánk a Csúcs utáni átálláshoz. Késő bánat, most már onnan indulunk, ahol most vagyunk.
Előzmény: lcoder (9480)