nájckingdom Creative Commons License 2006.10.05 0 0 9469
"Ebbe azért nálunk egy nagyszámú hazai kisebbség is belejátszik,"
Egyrészt a cigányok életrevaló emberek, gyűjtögető életformával, szeretik a lovat, stb. Mi vagyunk a marhák, hogy segélyezzük őket, bár ez rövidesen megoldódik, nem lesz miből. Ha nagy lehanyatlás jön, az átlagcigány később fog éhenhalni, mint az átlagfehér. Igénytelenségük ilyenkor kész előny. Nem egy cigány művel ma is földet, őket nem féltem.
A válságra adott megoldási kísérlet része szerintem, hogy sok embernek kell majd ismét a mezőgazdaságba kényszerülnie (vagy aki szereti, mehet örömmel, nem is olyan rossz az), ez a cigányok zömére is vonatkozhat. Ha lesz állami földhözjuttatási program, a cigányokat is érintenie kell, ne legyen semmilyen diszkrimináció. A képlet 3 elemű velük szemben ugyanúgy, mint másokkal: 1. kapsz egy kis földecskét. 2. nem kapsz segélyt, nincs miből. 3. a rendőrség és egyéb biztonsági erők (polgárőrség?) nem tűrik a lopást, garázdaságot, a megtorlások már nem a boldog békeévek szintjén lesznek (mint ma, 2006-ban), tehát pl. bizonyára lesz halálbüntetés, stb.
A 3 pont csak együtt hatékony, ha a 3. hiányzik, valóban élősködni fognak, lopni, rabolni, de nemcsak a cigányok!!! Az 1. pont is fontos, ehhez képest a kormány most készül gyorsan elsózni az állami földeket sejtjük kiknek - amikor nagyon kéne a közeljövőben a vidékretelepülőknek. Hogy a fehérek nem csinálnak gyereket, az nem a cigányok bűne. Mai élősködésüket mi tesszük lehetővé. Javaslom 3 fenti pontomat.
Előzmény: lcoder (9465)