nájckingdom Creative Commons License 2006.10.05 0 0 9463
"A fiatalok fölrúgják az idős-többségű parlamentet, kirabolják és bezárják az öregeket.
(Válasz az óriási adóterhekre.)"

A mai belpolitikai válság alapvetően ezen a fő problémán alapul, tehát, hogy az aktív dolgozók száma már ma is kisebb az eltartottakénál és az arány rohamosan romlik. (A másik fő ok az olcsó olaj korában Nyugaton lehetővé vált autóstársadalom infrastruktúrájának erőltetett kiépítése úgy, hogy az olcsó olaj korának alkonyán nálunk ehhez már nincs meg a fedezet. De mivel "korparancs", ill. a tömegek vágyának netovábbja, hogy szarni is autóval mehessen, ezért a politikusok inkkább eladósították az országot, csakhogy autópályák épülhessenek.)

Fiatal-öreg-ügyi felvetésedben javasolnám a generációk harca helyett (ami tényleg nem esélytelen) a sokgenerációs családmodellhez való visszatérést. A nyugdíjrendszer várható fokozatos ellehetetlenülése szinte automatikusan ebbe az irányba tereli az eseményeket. Nem sok jövőt jósolok az olyan pártoknak, amik a szingli-modell dicsőítésével kampányolnak. (Hogy is szerepeltek a legutóbbi önkormányzati választáson?)

Örülök, hogy én vagyok az arany középút. Neked optimista, némelyeknek reménytelenül pesszimista. Magam is azt gondolom, hogy életszínvonalcsökkenésre a tömegek és az országok agresszióval reagálnak. Ezért sürgetem a honvédelmi képesség helyreállítását is. Amúgy jó a kockázati listád, saját gyűjtés? A "perfect storm". Már javában fújja a leveleket az előszele.
Előzmény: vilsi (9460)