AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.10.03 0 0 100780

Bár nem is feltételezted, hogy én is jövök... :-PPP - de tényleg nem tudok jönni, anyóstárs nem tudja vállalni a gyereket, fel van dagadva a műtét után a lába, tök invalidus szegény :-((( - szóval üzembe lépek helyette én.

MIkolt, kérted, hogy részletezzem ezt a kismama szolgáltatást amit szeretnék csinálni, hogy legyen egy kis szebpénzem... (csak zárójelben: nagyon úgy néz ki, hogy 1. - sose elszek nyugdíjas, mert mindig mire nyugdíjkorhatárba lépnék felemelik 2. még ha valami csoda folytán utólérem azt a kort, akkor se fogok nyugdíjat kapni, mert csak 20 év igazolt munkavizsonyom van. Ez pár éve még elég volt, később biztosan 25-30 év lesz a minimum... de most őszintén keseregjek egy olyan nyugdíj miatt amit soha nem fogok megkapni mert soha nem elszek nyugdíjas??? )

- nos én számbavettem mi az amit képes vagyok csinálni és mi az amit nem, és hát nagyon sokmindenen elbuktam, bevallom bööcsülettel, mert pl. tudok takarítani, na de napról napra folyamatosan minden nap nagytakarítást, háááát azt nem. Tudok vigyázni gyerekre, na de egész nap idegen kölkökre vigyázni és minden nap 8 órában utánuk rohangálni - hát azt sem (még a tulajdon unokám is kifáraszt...) . Amit tudok csinálni: a frissen szült, ill. az utolsó hetekben lévő nehezen mozgó kismamákat kiszolgálni, hogy a napi háztarttással ne legyen dolguk. Azaz, bevásárolok, megfőzök, kiporszívózok, elmosogatok, kimosok, kiteregetek, összehajtogatok, meg minden ami adódik és nem nagytakaríts jellegű, ha úgy adódik bizoynos időre vigyázok mondjuk a nagyobbik gyerekre, ilyesmi. Szóval afféle gyerekágy -komatál szolgáltatás, hogy a frissen szült anyuka tudjon pihenni és szoptatni, hogy a baba szopizhasson (brrr...) , és magára találjon mire mondjuk a gyerek 6 hetes-2 hónapos lesz. Hát lehet, hogy hülyeség, de más nem jutott eszembe.

Most mondjuk nem egészen erről lesz szó.. van a lányomnak egy kolléganője/barátosnéja, aki utolsó idős terhes, és 2 hónappal idősebb a kisfia (Máté haver) mint Iván. És bár veszélyeztetett  terhes, mégsem vették fel a gyereket a bölcsibe, és bár elég konszolidáltan élnek, de nemigen van családi segítsége, mert vidéken laknak a rokonok. Nos, manojoe mesélte, hogy milyen kimerült állapotban van ez a fiatalasszonyka, mire én csak úgy magam elé mormoltam, hogy "hát végülis, most, hogy Iván bölcsibe megy akár segíthetnék is neki" - mire a lányom ezt közölte vele telefonon és jött is a viszonttelefon, hogy mikortól és mennyiért és egyáltalán. Én meg mondtam, hogy egyelőre elemgyek és kipróbálom mi is a helyzet (Mátéra kéne vigyázni míg az anyja orvosnál van, ill. elvinni játszótérre ide oda hogy pihenhessen, csak éppen - bár én nagyon szeretem ezt a kis fickót - Máté sokkal de sokkal élénkebb mint IVán, emiatt van nálam ez a tépelődés..)

No mindegy, az első feladat annyi, hogy csütörtökön reggel 8-ra ott kell elgyek náluk, mert az anyjának már  fél 8-tól jelenése van az orvosnál, és a gyereket az apja fogja nekem átadni (csak az a baj, hogy én az apukát még soha nem láttam, a lakást sem láttam, azt se tudom mi hol van még nagy vonalakban sem... majd elmesélem.) - és olyan délelőtt 10.ig kell Mátéra ügyelni.

Előzmény: Cesete (100772)