oskeresztyen Creative Commons License 2006.10.03 0 0 1114

Kedves Keresztyének!


Oktober 1.-én este a templomban meglattam egy hajtogatott papirrepulogépet; az egyik padon hagyta valaki. Egész végig - amig az Istentisztelet tartott - oda-odapislogtam, allandoan elvonta a figyelmemet. Kulonosen az orrésze volt szamomra vonzo. En is tudtam korabban pontosan ilyen repulogépet hajtogatni (talan most is tudnék): az orrészét be kell hajtani, igy tompa lesz az eleje; de aki készitette és otthagyta a templom fapadjan, ezt nem tette meg, igy az orra hosszu, hegyes maradt. Muszaj ezt ilyen részletesen leirnom, mert nagyon megragadott a papirrepulo orrésze, és érzem, hogy ez nem tolem lett igy; de hogy miert kaptam ezt belém, ne kérdezze senki, mert nem tudom, és nem is akarom megfejteni. Az a szokasom, miota keresztyén vagyok, hogy hagyom, hogy minden készen torténjék; azaz nem szoktam kombinalni és gondolkodni, csak olykor.


Miota keresztyén lettem, azaz 2004-tol gyakran almodom, hogy ama régi lakasunkban vagyok, ahol gyermekkorom visszetéro transzcendens almai és megjelenései torténtek: igen, ateista koromban. Minthogy erosen ateista csaladban nottem fel, igy magam is ateista maradtam, s csupan 2004-ben lettem vallasos, az év elso honapjaban.


Tegnap, azaz 2006 oktober 1-rol 2-re virrado éjjel ujra azt almodtam, hogy a régi lakasunkban vagyok. A szobaban ultem a tévé elott, amiben egy modern Concorde utasszallito repulogépet néztem. A Concorde képes a hangsebesség tobbszorosével repulni, és az egyetlen olyan utasszallito gép volt, amely folotte repult a hang sebességének. Jellemzoje, hogy az orrésze lefelé gorbul, valamint hogy elulso hosszanti része mogott zart deltaszarnya van, azaz - ez fontos a megfejtést illetoen - haromszog alaku a szarnya. Mostani almomban a jobb kezem a szamitogép egerén volt, és a Concorde gép kozepén keresztul, fuggoleges iranyban, felfelé és lefelé jarattam az egér altal a nyilat a tévé képernyojén. Fel és le, fel és le. Kozben csodaltam a Concorde-ot, és kulonosen nézegettem a repulogép bal deltaszarnyat. Nagyon megkapo volt latni a repulo haromszog alaku szarnyat.


Ezutan lattam egy ugyancsak modern, korszeru repulogépet, amelynek szarnyai otszoget zartak be. Annak is a bal szarnyat néztem kissé felulrol, és jobban tetszett, mint az elozo, harmas alakzat.


Ezutan a tévé képernyojén papirrepulogépek jelentek meg, és valtogattak egymast; egyszerre mindig csak egy volt lathato. Volt, amelyik nagyon megnyerte a tetszésemet, mig masok furcsanak, visszataszitonak tuntek. Megjelent olyan repulogép is, amely nagyon abszurd volt: az aerodinamika szerint teljesen ropképtelennek tunt.


Miota vallasos vagyok, rendszeresen almodok azonositatlan repulo targyakrol, koztuk haromszog alaku repulo targyakrol, létezo és nem létezo repulogépekrol, valamint haromszog alaku elrendezésekrol, amelyek a foldon vannak elhelyezve (pl. két televizio és egy egyhazi kripta, midez egyuttesen haromszog alakban, maskor, masik alomban harom rendkivul zold cölöp stb.). Sokat almodom tovabba, ugyancsak 2004-es vallasossa lételem ota - rendkivul szokatlan életérzésekkel halmozva - Adolf Hitlerrol és Adolf Hitlerrel. Adolf Hitlerrel.


1-rol 2-re virrado éjjel ujra nagyon személyes almom volt vele, csak ha lehet, még sokkal eroteljesebben érzékelve és ismerve a Fuhrer lelkivilagat, mintha legalabbis személyes ismerosom lett volna. A Fuhrer alig néhany méterre alldogalt, majd sétalt és alldogalt ujra. Nagyon megkapo volt, hogy érzékeltem, egy igazi emberrol van szo. Nem tudom ezt igazan szavakban megfogalmazni. Hitler almomban igazi emberi lény volt. Furcsa tartalmakat kaptam vele kapcsolatban, és érzékeltem a tole valo félelmet is. Félelmetes és rettegett volt. Es voltak emberi érzései. Nagyon jol ismertem almomban: sokat tudtam pozitiv tulajdonsagairol, a sotétségérol pedig - amely elsodleges volt - még tobbet érzékeltem és tapasztaltam.


Ma éjjel (2-ròl 3-ra virradòra) ùjra azonositatlan repulo objektummal almodtam, amelyet ezùttal àlmomban Kecskeméten làttam a belvàroshoz kozel a hàzak felett forogni a tengelye korul. Ahogy figyeltem, egy kis ido mùlva elkezdte vàltoztatni az alakjàt. Késobb, ugyaneme éjjel ùjra azt àlmodtam, hogy megint ugyanott, ahol alszom, az Uj Templom tér volt templomànak kapuja alatt felébredek és felnézek az égboltra. Mint néhàny nappal ezelott, most is meglàttam hàrom csillagot az égbolton, amik hàromszoget zàrtak be egymàssal. Mig pàr nappal koràbbi àlmomban e hàromszog kisebb volt, most nagyobb teruletet zàrt be eme hàrom csillag.


Ujra le kell irni, hogy az almokkal vigyazni kell, ha nincs Kijelentve, hogy Istentol valok. Mert ez esetben érkezhet megtéveszto vagy gonosz szandékkal is. Ugyanakkor nekem célom, hogy mind tobben higyjenek, értsék a transzcendens vilagot, és felkészulhessenek - ha kell, még most hitetlenként - arra az idore, amikor hitetlenek tobbé nem lesznek a Foldon: mégis minden lélek gyaszba borul.


Tisztelettel Molnar Ferenc.
Roma, Italia.