Zsebi-baby Creative Commons License 2006.09.30 0 0 11723
Sziasztok!

Betartva az ígéretemet, újra itt! Mindenkinek puszi!

angelyorki: köszi a bókot Zsebi nevében is! Megnéztem az oldalatokat, és nagyon szép kutyusaitok vannak, és igazán büszkék lehettek az eredményeitekre is!!! És minő véletlen, felfedeztem valamit:))) Itt is egy kis rokoni szál:))) Zsebi becsületes neve: Angels from Bertibono (anyuka: Black and Gold-Tiger Elegance, apuka: Frederic of Mygo Little Mountain és 2006. január 14-én született). Ja, és a Zsebi testvérének gazdija is fenn van a fórumon! Én egyébként nem kiállítási kutyust kerestem, sőt nem is voltak ilyen gondolataim anno, nem is néztem meg, hogy milyen családfával rendelkezik a drágám, amikor választottam. Aztán hozzáértők, majd az állatorvos is felhívta a figyelmemet rá, hogy „ennek a kutyának aztán van pedigree-je”. És most valahogy meg már érdekelne egy kicsit ez a „versenyezősdi”. Elfogultan ugyan, de én olyan szépségesnek látom a Zsebit, és kíváncsi lennék hozzáértők véleményére is. Tudom, hogy ha nem éri el a 2 kg-t, akkor tenyészteni úgysem lehet – igaz ilyenben aztán végképp nem gondolkodtam. Ettől függetlenül viszont szívesen versenyeztetném. Inkább maga a hangulat és a versenyek világa és persze, valljuk be őszintén, az elismerés vonzana. De hát ez a világ számomra ismeretlen még, úgyhogy sok-sok infó érdekelne róla. És ha nem gond, esetleg másokat is érdekelhet, ha van tapasztalat – akár a többieknek is – kérdeznék pár dolgot: pl. Versenyre előírás a piros egyencsat? Ha igen, hol szerezhető be? Érdemes-e ilyen rövid szőrrel nekivágni az első megmérettetésnek, ha már a kölyök osztályból kinőttünk? Figyelembe veszik adott osztályokon belül a kort is, vagy esélyünk sincs osztályon belül esetleg legfiatalabb versenyzőként, ráadásul növőfélben lévő bundával? Mire kell figyelni a versenyeken? Mit kell vinni? Mi van akkor, ha felvezetéskor leül a kutya, vagy megzavarja a többi kutya jelenléte, vagy nekiáll szaglászni, esetleg pisilni? És mennyire kell fegyelmezettnek lennie egy ekkorka kis kutyusnak? Mennyi idős kortól veszik figyelembe a méretet? Zsebi ugyanis 1,65 kg. Feltétlen tekerni kell a szőrét? Végül is miért kell tekerni? Láttam már amúgy ilyen képet, de elég macerásnak tűnik, és abban sem vagyok biztos, hogy a kutya annyira örül neki… Mennyi idő egyébként egy ilyen művelet? Na, így hirtelen ennyi. És tényleg kösz előre is az infókat!

W.Mártika: örülök, hogy beszéltél aztán az állatorvossal. Én is úgy tudtam, hogy ha féreg van a székletben, akkor feltétlen meg kell ismételni a féreghajtást, hogy a peték is ki legyenek hajtva. Azt is mondták, hogy amíg teljesen tiszta nem lesz a széklete, kerülni kell a „nyalakodást” – én csak így nevezem azt a sok puszit, amit kapni szoktam” és a gondos kézmosásokra is figyelj oda? Egyes féregfajták bennünk is megtelepedhetnek, sajnos!

Janik40: mi ez a fene nagy felújítás? Mit változtatsz? Figyu! A 11642-ön az a gyönyörűség a Geo apukája? Hát, ha így van, le a kalappal! Janik, nem tudom, hogy a macs mindig ott van-e a másik lakásban, mindenesetre arra nem gondoltál – már ha hiszel ilyenben – hogy nem-e más irritálja Geot? Pl. a kutyák, de más állatok is érzékenyen reagálnak bizonyos bioenergikus kisugárzásokra. Vannak szakemberek (sokak szerint csak sarlatánok) akik ilyennel foglalkoznak. Ismerősömék, pl. kisbabával költöztek el másik lakásba a bevizsgáló javaslatára, és az addig állandóan bömbölő és nyugtalan gyermek hirtelen nyugodt és kiegyensúlyozott baba lett, arról nem is beszélve, hogy azóta mennyivel kevesebbszer lett beteg (mert ugye a kis testét nem szívták le a felesleges energiák elleni harcok…)

Gina01: nagyon édesek a kis pöttömök! Nagyon lestrapált már az anyuka, vagy ügyesen bírja a gyűrődést? Azt mondják, hogy eléggé megviseli a bundájukat, felépítésüket a kölykezés és a szoptatás? Tényleg ennyire gáz?

cs.csusz: édes a drágád a 11627-esen a 3. képen! Hát valami zabálnivaló!!!

Solyci25: 11632-es hozzászólásodat teljesen osztom. Annyival azonban kibővíteném, hogy akár van akár nincs mini és extra mini yorki, mégiscsak árulják, és mégiscsak kitenyésztették ezeket a méreteket is. Viszont az, aki minit és extra minit keres, igenis készüljön fel arra, hogy a túltenyésztés és a mindenáron történő töpörítés miatt igen is jóval nagyobb valószínűséggel választhat bele egy genetikai hibával született kiskutyába, amelyiknél akár később is kijöhet bármilyen probléma. Arról ne is beszéljünk, hogy a kisebb yorkik esetében nagyon sok esetben már a fogváltásnál műtéti beavatkozásra van szükség. Csontozatunk vékonysága miatt jóval előbb érheti őket baleset. És természetesen kutyát – legyen az bármilyen – csak olyan vásároljon, aki nemcsak a vételi árat tudja kigazdálkodni, hanem utána az eltartásról is gondoskodni tud, de sok esetben ezek a mini, és extra mini yorki jóval magasabb költségeket jelentenek, mint akár egy normál méretű yorki, vagy bármely más kutyus. (Jön pl. a téli szezon, amikor – sőt már ősztől – ezeket a pici kutyusokat öltöztetni kell. Egy ruci nem két fillér. Jó, igaz meg is lehet varrni, de hát akkor is. Nem egy kutyafajta létezik, ahol ilyen gond nincsen, és még lehetne sorolni…)

Kevibaba: kösz a dicséretet szőrügyileg! Képzeld, sima Niveás babafürdető és egy kis hajápoló fény (utóbbi 2 hetente 1x és csak a szőrre), megtette a hatását. Tőletek nálam most a 2. kép lett a favorit a 11643-on!

angelyorki(huga): nagyon szép Yony!

Tami19: üdv a fórumon! Nagyon különleges a választott kutyusnév! Tetszik!!!

Rita79: gyönyörűek a babák! Nálunk is lehet ikrekre számítani. Nagypapámék 4-es ikrek voltak – és ugye ez minden 2. ágon öröklődik. Ráadásul nálunk besegítenek majd az „utódlásba”, úgyhogy az még ugyancsak megsokszorozza az ikerterhesség lehetőségét! Hát, úgy pár szóban: hogy bírja az ikrek anyukája, családja?

dolly18: üdv Neked is! Yoda mennyi idős? Igazán találó a név! De neki nagyon jól áll! És igenis édes, ahogy radaroznak a fülecskéi :))) És látom, Ő is ágylakó???

Hát így hirtelen ennyi. Zsebike felébredt elsőmenetes alvásából és már itt ugra-bugrál, mert ugyebár itt az éjszakai játék ideje :))) Mi ilyen későn alvók vagyunk, még játszi, és még fürdés sem volt még, meg még sok minden elmaradt, pl. most eszembe jutott, hogy elfelejtettem teregetni. Úgyhogy mi majd csak kb. 1 fele fekszünk.

Na, jó éccakát Mindenkinek! Bea és Zsebi