rev251 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 9440
A Bükköt konkrétan tudom (diesel van, de tartaléknak, ui nem egyszerű gk-val megközelíteni, pl. ősszel) - Neked mondták rosszul.

A helyi gyártásról: Az antenna nem csak egy darab drót (450 MHz-n, vagy feljebb). Megeszem a sapkám, ha azt a nomád pásztorból lett betanított munkás behangolja (meég az üvegszálaréteget talán felvinnné...). Egyébként Mo.-n gyártanak parabola-antennát e rendszerekhez (is jó), de pl. szektorsugárzót nem
Ezen kívül az adóvevők tartója (a "rádiókeret) sem helyi gyártás: a kib*sdzott ajtót sem gyártatják helyben (itthon sem). Az acélszerkezet, a konténer/faház, a torony, az az (egyébként az sem kis hozzáadott-érték)

Ami meg az adóvevőzést illeti: Ha nem mobiltelefon-rendszerként csinálják, akkor - a fentieken túlmenően - egyszerűen kapacitás-probléma is lesz; Nem tudnak sokan beszélni EGYSZERRE (a csatornák száma jóval kisebb ui, mint a felajánlott forgalom).

És hogy egy kis ON is legyen: A peak oil után szerintem előkerülhet még a jó öreg 450 MHz NMT (nem olyan kifinomult adatátvivő, mint a GSM/2.5G vagy az UMTS 3G, de beszélni lehet rajta). A Mo.-ról leszerelt cuccok ugyan még ott porosodnak valami skandináv raktárban (jó állapotban), de olyan pletyka is volt, hogy megy Afganisztánba: na ez lesz tömeges később... (ha nem semmisítették meg és használták újra az anyagát - de ezt nem tudom
Előzmény: Törölt nick (9438)