rev251 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 9436
A 0 pont: Ez a feltöltés Afrikában konkrétan így van? A helyileg gyártott tornyot elhiszem, lehet azt fából is. A rádiókábelt már nem, a többi rendszerelemet meg pláne nem.

1. pont: Tévedés! A Bükkben bizony odaviszik a villanyt földkábelen (a Zemplénben és a Bakonyban is). A fontosabb csomópontoknak (pl. Bánkút mikrógyűjtő, ill. a kapcsolóközpontok - országosan mondjuk 30 ilyen hely van egy hálózatnak) saját dieselje van, a kisebb állomásoknak csak egy csatlakozó (az energetikus odavontat egy dieselt, ha tervezett áramszünet van, vagy riasztás hosszú kiesésről - addig akku, ami elvisz mondjuk 4 órát)

A heti egyszeri feltöltést még Afrikáról is nehéz elhinnem (a prérin egy állomás klímával/fűtéssel felvesz 5 kW-ot - a nagyobb gyűjtő akár sokkal többet), mert nem kifzetődő (a diesel nem bírja sokáig, vagy pedig lassújárású hajógép - és akkor a méret miatt drága)

2. pont: melyik korlátozott területileg? A műhold? Szerintem csak nagyvárosban problémás, esetleg erdőben van kisebb vételiszint-csökkenés. A baja még az, hogy drága, a földi mobilhoz képest.

A ponttól pontig (2 db) adóvevőzésnél meg nincs értelme területi penetrációról beszélni. Egyszerre kell bekapcsolva lenni, ua frekisávon és csatornán (és nincs SMS a bekapcsoláskor, hogy kerestek amíg ki voltál kapcs...)
És nem telefon, ha nincs valami központ...
Ezzel egyébként bármilyen távot át lehet hidalni, csak nem ugyanazzal a frekivel... (és még napszak/évszakfüggő)

3. Pont: bár már ott lennénk, hogy termelnek valamit - az sem segély
Előzmény: Törölt nick (9433)