EME Creative Commons License 2006.09.27 0 0 885

Igazából nem értem ezt a hozzászólást.

Az ottani viszonyokat én is jól ismerem.

Én nem tartom lehetetlennek, hogy a szekeres ember euróval a zsebében ugorjon be a falusi kantinba egy pofa serre.

Amiket itt Te felsorolsz, mint   kelet-szabolcsi minimumot, azokat inkább az Európai Unióhoz való csatlakozásnak a feltételeiként lehetett volna megfogalmazni, ha ez valakit is érdekelt volna Brüszelben. De ezeknél sajnos sokkal fontosabb dolgok is háttérbe szorultak, mint például a kisebbségek helyzete, vagy a környezetvédelem.

 De láthatjuk jól, hogy nem ez számít. Ezt már a mi csatlakozásunknál is jól lehett látni. Ma is fényévekre vagyunk a nyugattól, pedig már "régen" tagjai vagyunk az EU-nak.

Az Euró bevezetése nem ezektől függ. Ha Romániában be tudják tartani a játékszabályokat, nem követnek el akkora hibákat, mint nálunk (emlékezzünk! realitás volt 2002-ben , hogy 2006-ban , de legkésőbb 2007-ben Euró lesz a buxánkban!) nem kell évek múlva egy Tariceanu csomag,  akkor igencsak meglehet nekik mondjuk 5 év múlva. A lovaskocsi meg addig nem korhad szét. Nálunk meg az a helyzet, hogy már dátumot sem mernek mondani az ország okostojásai.

Nem szabad elfelejteni, hogy a román gazdaság, pénzügy politika egy óriási inflációt küzdött le nem is olyan régen. Már bizonyították, hogy tudnak valamit!

Mi látványosan fejlődtünk, az utóbbi években (pl, ha a méregdrága autópályákra gondolunk), ők meg kevésbé látványosan, de hatásosan.

Mi most egy jópár évet visszaestünk, ha ők nem k...nak el semmit, akkor megérjük azt a szégyent, hogy  €uróval fizethetünk Vásárhelyen a Polár jégkrémért, vagy a Csíki sörért, ami segíti a miccset lecsúszni.

Előzmény: old schachterhand (884)