old schachterhand Creative Commons License 2006.09.27 0 0 884

Épp most futottam bele a témába egy másik topikon. Engedtessék meg, hogy átkopizzam a véleményem:

Nem tom elképzelni, hogy Bulgária előbb vezesse be az eurót, de nyilván több dolgok vannak földön s egen, vagyis képzeljük el, hogy tényleg előbb vezeti be.

Ez kellemetlen volna, tovább megyek, ciki, mi tagadás.

Nos, Bulgáriát csak elbeszélésekből ismerem, a vele együtt csatlakozó, sok mindenben analóg Romániát  - amelyről ugyancsak többször azt olvastam, hogy előbb lesz eurója, mint nekünk - viszont gyakran látogatom.

Nos azt tudom mondani, hogy ha mondjuk Romániában 5 év múlva (vagyis nálunknál valszeg előbb) bevezetik az eurót, ahhoz szívből gratulálok.  De hadd jegyezzem meg: akkor is minimum tíz év kell, hogy a kép, ami ott fogadja az embert, egy kicsit elkezdjen hasonlítani a Kelet-Szabolcsira. Ahogy elnézem, kb. addigra sikerül majd munkába állítaniuk az  első használható nyilvános vécét, kb. akkortájt bukkan majd fel az első szelektívhulladék-gyűjtő konténer, kb. addigra vezetik be a háromfázisú mosogatást a kocsmákban, kb. akkor kezdik el kihajtani a kertvárosokból a zsírsertéseket, addigra áll be a lovaskocsik és az autók aránya fiftififtire, kb. akkor tartanak majd a 15. kilométerkőnél az Észak-Erdélyi autópályán, (persze szigorúan mérve csak 14 km. lesz az), viszont mindezzel szemben már 2007 január 2.-án vidáman elkezdenek dolgozni az exkavátorok Verespatakon.

De lesz eurójuk. Talán előbb, mint nekünk.

Előzmény: EME (883)