moose007 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 129

Premat és Viso a Spykernél, Ammermüller az A1-ben

 

A Midland F1-et nemrég felvásároló és autóit egy-kettőre narancssárgára festő holland cég megnevezte tesztpilótáit a szezon utolsó három Forma1-es nagydíjára: Kínában Premat, Brazíliában Viso vezethet majd. A két GP2-es srác (idén harmadik és hatodik helyezettek) így először vezethetnek F1-es autót versenyhétvégén. Most aztán örülhet a sok Premat rajongó (látom itt is vagy egy-kettő :). Japánban mellesleg a német Adrian Sutil lesz a teszt- és tartalék-pilóta, aki ugyan még a GP2-ben nem fordult meg, de azt érdemes tudni róla, hogy ő volt tavaly Lewis Hamilton csapattársa a Forma3 Euroseries-ben, ahol második lett. Állítólag szó van róla, hogy ő vagy Klien válthatja Monteirot jövőre.

 

Ammermüller is szinte biztosan ott lesz Kínában, bár még a Red Bull hivatalosan nem erősítette meg, hogy ő vezeti-e majd a harmadik autót. (Végül is ki, ha nem ő). Ami viszont már biztos: Premat és Lapierre (Francia csapat) valamint Fauzy (Maláj csapat) mellett a kis Michael is versenyezhet majd télen az A1GP szériában, méghozzá német színekben.

 

Még egy érdekesség: a BMW állítólag mégsem tervez olyan hosszú távra az amúgy idén fantasztikusan teljesítő és jövőre minden bizonnyal a GP2-ben versenyző Sebastian Vettellel, hiszen a fiatal német versenyzőt a Red Bullhoz köti egy sokéves szerződés. Felmerülhet így, hogy minek is nevelgessék, ha ebből más húzhat majd hasznot. Ha valóban így lesz, helyét állítólag Timo Glock veheti át, akit nemrég a Williamsszel is hírbe hoztak.

 

www.gp2.lap.hu