arsen_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 5
Freeblog asszem nem megy, egy időben google-ztem a témában erőssen, akkor se volt egyszerű, de azóta új a freeblog motorja is, szóval passz. Szerintem ne küzdj vele, inkább linkelj a régi blogra az archívummal kapcsolatosan valahol, és kész.

A sablonnal jobban jársz szerintem, ha a default-ból indulsz ki, abban már benne is vannak a lényegesebb template tag-ek is. Ezekről leírás itt van:
http://codex.wordpress.org/Template_Tags

Az archiválást nem teljesen érted asszem. Az archiválás maga nem változik, mert mi is az valójában? A posztok mentése az adatbázisba, címével, tartalmával és _dátumával_ együtt (meg még egy rakat infóval). Tehát nem értelmes az a mondat, hogy "be van állítva alapértelmezettre", mert nem az archiválás metódusa van beállítva, hanem a posztok mentése, mint alapvető blogmotor-funkció. Ami változik, az az adatbázis lekérdezése, és ezt állíthatod a get_archives paramétereivel. Ezt a lekérdezés tehát neked kell a sablonba írnod, oda, ahol az archívumlistát látni akarod. Természetesen a default témában is benne van, a sidebar.php-ban találod - ennyiből végülis igaz, hogy be van állítva alapértelmezetten, de az is csak egy sablon (méghozzá az egyik legrusnyább wp-theme), hiába kapta az előkelő default nevet, ne dőlj be neki. :)
Előzmény: nyuszmussz (4)