kívül a magyarázat Creative Commons License 2006.09.19 0 0 13129
                    Liberálmoldoválók a saját hanta-hintájukban

 

 

 

Logofet válasz | megnéz | könyvjelző 2006.09.19 13:40:48 (13127)

   Tudod, mi nem glosszákat írunk. Beszélgetéshez viszont idő kell. Nyugalom. Alkalom. Ilyesmik...      

Előzmény: kívül a magyarázat (13124)

 

 

Nem tudom, ki lehet ez a nagyharcos, csak azt tudom, hogy engem már hónapok óta „ignorál”. Aktívan ignorál. Először két nickkel „ignorált” felesben, míg mostanában már mindkettővel, telibe. Nem tudom, ki lehet, az viszont (a bennfenteskedéseiből ítélve) nagyon valószínű, hogy már száz éve fórumoz, de még mindig nem tudja, hogy az internetes fórumokon nem beszélgetnek a fölhasználók. A beszélgetés egészen más műfaj. Lehet persze az internetes kommunikációt beszélgetésnek is nevezni, ami viszont a lényegen nem változtat: a közlési mód szabályai szerint itt írnak az emberek; vagyis: „hozzászólnak”, „válaszolnak”, illetve viszontválaszolnak. (Esetleg rovatot nyitnak.)

 

Ahhoz tehát, hogy valaki egy internetes fórumon írjon (közöljön) valamit Moldova irodalmi munkásságáról, állást foglaljon abban a kérdésben, mely szerint Moldova „erősen közepes író”, avagy sem, nem „nyugalom” kell. Hanem tudás. Némi hozzáértés. Olvasottság. Vagyis Moldova irodalmi munkásságának ismerete. És külön „alkalom” sem kell hozzá, mert az alkalom adva van, úgy nevezik, hogy Index-fórum (például), illetve a fölvetődött téma (például). És külön „idő” sem kell hozzá, mert a folyvást ignorált nicknek címzett erőlködések helyett „beszélgethetne” a liberálmoldováló azzal a kíváncsi kollégával, akit pedig nem ignorál, vagyis az unalmas, erőltetett, ötlettelen hülyeségek olvasgatása helyett írhatna arról, ami valóban „érdekli”: a „Moldova-ügyről”. Időt lehet vele spórolni.

 

De nem ezt csinálja a liberálmoldováló, hanem hazudik. Először: azért nem ír Moldováról, mert „most elmenne dolgozni”. Este háromnegyed kilenckor. Éjszakai műszakba. Azóta (szeptember 15-ike óta) egyfolytában dolgozik ugyebár. Illetve már nem dolgozik, mert már egy újabb mesével állt elő: a „beszélgetéshez idő kell”. Hol dolgozni kell, hol idő kell. Meg alkalom kell. Meg nyugalom kell. Valami mindig kell.

 

Az illető 2006.09.15 20:42:19 másodperc óta dolgozott valameddig, azóta viszont nincsen ideje, egyetlen „nyugodt” perce sincs. Tudniillik mindig izgatja valami, de nagyon ám. Szinte minden irritálja. Csak a „Moldova-ügy” nem izgatja, merthogy az viszont „érdekli”. Ezért nem ír róla egy sort se. Nincsen neki alkalma rá.

 

Persze. És ez csak az egyik liberálmoldováló a kettő közül. Mert ezek párban tenyésznek.

 

A másiktól pedig még ennyire sem futotta. A másik ugyan nem „dolgozik”, nincsen túlirritálva, mint ez a nagyhantás, hanem ő viszont egyébre szakosodott: szexuálortopédus lett az idők folyamán. Hát az sem rossz, kétségtelen, deviszont Moldova-elemzéshez kevés.

 

 
Előzmény: kívül a magyarázat (13124)