szysssz
2006.09.19
|
|
0 0
9
|
Céklát egyszerre 2,5 kg-ot főzök meg kuktában (3 l-es üvegnyi adag). Hámozás után lereszelem nagylyukú reszelőn. Megszórom örölt köménymaggal és frissen reszelt tormával, jól összekeverem. Felöntöm ecetes vízzel - cukor már egy nap alatt ázik ki a céklából annyi, amennyi szükséges. Üvegbe gyömöszkélem és lefedve a hűtőbe teszem - sokáig eláll tartósítószer nélkül is.
Megjegyzem, hogy a szeletelt (főleg, ha van díszítő késed, ami hullámos vágási felületet ad) jobban mutat, de íze a reszeltnek nálam jobb.
Különleges ízhatású cékla: a lereszelt céklához nagyon apróra vágott vöröshagymát keverek, felöntöm ecetes vízzel és be a hűtőbe. Más fűszer nem kell bele. Legalább 1-2 napig érlelem. |
Előzmény: buttha (8)
|
|