lcoder Creative Commons License 2006.09.18 0 0 45
A gazdaság, bizony már 2000-ben elindult a lejtőn lefelé. Ők biza e***ták azt, hogy részint nem vállalták be azt, hogy baj van (már 2002-ben!!!) és még rá is lapátoltak kissé. És mi tapsoltunk ennek is. Volt valaki, aki nem fogadta el anno a béremelést? Nem. Ki nem veszi át a 13. havi nyugdíjat? Senki.

2000-ben alapjában véve reális húzás volt amit akkor OVI-ék léptek, csak 2002-ben le kellett volna állítani a dolgot. Ez az amit Megyóék nem tettek meg. Ezzel együtt még mostanáig így is elmûködgetett az ország. Az pedig hogy ki mit fogadott el nem kérdés. Az országot a kormány irányítja, nem a 13. havi nyugdíjat elfogadó nyugdíjas. Ha Fletóék boldog vigyorral a pofájukon be tudták söpörni ezeknek az intézkedéseknek a politikai hozadékát akkor valahol az is illõ lenne hogy a döntések miatti felelõsséget is felvállalják. Persze enyhe naivitás feltételezni hogy Fletóék bármiért is felelõsséget vállalnak amit elkövettek, de a fair ez lenne.

Akarunk nyugati színvonalú egészségügyet, de nem akarunk nyugati típusú biztosítási rendszert.
Csinálhatsz te itt akármilyen típusú biztosítási rendszert, amíg a megtermelt GDP elmarad a nyugatitól mint a magyar addig a dolgora ráfordítható összeg is ugyanúgy el fog maradni, sõt jobban, a kaját, fûtést, stb. ugyanis mindenképp ki kell fizetni, és csak ezek után jönnek a mindenféle TB és más hívságok aminek a kifizetés nélkül nem azonnal döglesz éhen vagy kerülsz utcára. Attól hogy pár "baráti" cég bekerül a rendszerbe és lehúz még egy rakás pénzt a kasszából nem fog érdemben javulni a helyzet. És Fõhazug elftárs és kormánya gondoskodott arról hogy itt 10-15 évig garantáltan jóval alacsonyabb lesz a GDP mint tõlünk nyugatabbra...
Előzmény: ági anyu (25)