babujaju Creative Commons License 2006.09.17 0 0 topiknyitó

Vagyon, pénz, mit adhat, mit vehet el tôlünk. Van e valós értéke a pénznek, biztosak lehetünk e a jelen körülményei között abban, hogy a lélek gyarapítására kell törekednünk. Vagy csak feltételezés feltételezést követ...

 

Ha nem bánjátok, beszélgessünk el ezekrôl. Biztos vagyok benne, hogy sok embernek segíthetünk vele. Irjatok arról, hogyan költözik be az emberbe a FÉLELEMHogy hogyan fékezi le a kiteljesedni kivánó szellem megnyilvánulását. Irjatok le mindent a FÉLELEMRôL, hogyan éreztétek meg az életetekben, s hogyan érzitek ma. A bizonytalanságról, a tôle való félelemrôl ...és a mindettôl való megszabadulás, a szabadság magunkhoz vételének útjairól és megélésérôl. Ahogyan Ti éltétek meg! Beszéljünk ennek a fizikai világnak - általunk ismert - oldalairól, a pénz és vagyon adta lehetôségekrôl, a belôlük származó örömök és  rettenetek segítô; vagy megsemmisítô hatásairól. Szorító valóságosságáról vagy káprázat jellegérôl. A sötétségrôl és fényrôl, tehetetlen, gúzsbakötöttségeinkrôl és szabad felszárnyalásainkról. Hogy jobban megérthessük azt, amiben élünk, hogy megérthessük egymást és önmagunkat.

Hogy segíthessünk egymásnak és önmagunknak. Az 'itt'-ben és azon túl...

 

'Az élet Lehetôségek és nem Kényszerek sorozata.
Aki folyton sikerekért fárad, kudarcot vall.
Aki mindíg tevékeny, az nyugalmat nem talál.
Aki mindíg szerez, az folyton elveszít. '

 

Vajon valóban van e határa, feltétele a segítségnyújtásnak... Segít e valóságosan az, aki elveszi másoktól az erôfeszítésben rejlô erôt. Vagy van e jogunk segíteni annak, aki kegyetlenül kijátszott, kihasznált  bennünket... Ezt a megszállott, mindenfajta Rend-et, és emberi elvárást nélkülözô segítségnyujtást kell e nekünk adnunk, akkor is, ha az, akinek adjuk, - viszonzás képpen - a minden oldalú megsemmisítésünkre törekszik... ?

Ez az út valóban a belsô tisztaság útja?
Fel kell áldoznunk e magunkat egy egy ilyen helyzetben, vagy van e jogunk félreállni, saját hiteinket megvalósítani. Mi alapján döntsünk, emberi, morális törvények, vagy valami más alapján.

MI ADHAT BELSô BIZONYOSSáGOT, TISZTASáGOT?
Tiszta e valóban az az ember, aki a becstelen útját egyengeti?
Az én hitem, az én váram, az én életem!
VAN E JOGUNK KIMONDANI KIMONDANI A BECSTELENRE, HOGY BECSTELEN?

 

Vagy az életre álmodottak nem ehhez igazodnak?

 

(Nem magamnak nyitom ezt a topikot, hiszen alig tudok itt lenni. Hanem mindazoknak, akiknek nagy szüksége lehet az itt leírtakra. Kérlek benneteket, irjátok le saját életetekbôl merített  gondolataitokat. Hátha segíthetünk egymásnak ebben az egyre nehezebb világban!

Azt is tudom, hogy sok, és egyre több topik van, ahol ezekrôl a dolgokról már elôzôleg esett szó. En nem vagyok itt sem topikgazda, csak az, aki megnyitotta ezt a topikot. Az én véleményem, meglátásom azt hiszem igen közel van a tieitekhez. Amit persze menet közben beírok. Ahogy sokszor leírtam már, hogy nincs olyan, hogy mindenki mindent tud. Én sem, sôt! A topikot is azért nyitom, hogy minél többet tanulhassak tôletek!

 

Kérlek benneteket, irjatok ide, mert én most is tudok néhány embert, akinek rettentô sokat segítenétek - a véleményeitekkel - a jelenben ezzel. Hiszen pontosan ezért most nyitottam meg a topikot.

 

Sürün nem nyitok topikot, most is sokat gondolkodtam rajta, megtegyem e... És az is meglehet, hogy csak egy álom lesz belôle, mert ez a topik nem fog élni. Vállalom, szép álmom volt! Ha elsüllyed az érdektelenség miatt, akkor elsüllyed. Nem fogom mesterségesen életben tartani. Ez nem egy fényszoba! Ahogy szeretném, inkább egy virtuális szoba, ahol a valós életet beszéljük a maga szennyével és szépségeivel...

Elôre is megköszönöm mindenkinek a segítséget!