zsuzsa Creative Commons License 2006.09.16 0 0 136
Kockázatos dolognak tartom, hogy valaki 4-6 gyereket vállalt, hiszen azt már tizenévvel ezelőtt látni lehetett, hogy nem áll stabil lábakon a gazdaság.
Mi eredetileg hármat terveztünk, de most már örülök, hogy a meglevő kettő tanul, sportol, nyelveket beszél, valószinüleg nem lesz belőlük munkanélküli segédmunkás.
Nem értem, amikor egy pár bevállalja a 6. gyereket is, nem töprengenek el azon, hogy rendelkezésre áll-e az a jövedelem, amiből becsülettel fel tudják majd nevelni?
A nagycsaládos barátnőim olyan nyomasztó anyagi gondokkal küzdenek, hogy ezek megszoritások... hát nem tudom, hogy a bánatban tudják etetni a gyerekeiket :-((((



Másrészt az én 25-30 éves szingli kollégáim annyi hülyeségre szórják el a pénzüket, hogy akkor sem sajnálnám őket, ha gyerektelenségi adót vetnének ki rájuk. Szabad emberek, joguk van Disneylandba utazni, 60-80 ezres iPOD-okat beujitani, hozzá 15 ezer a tok,szemüvegböl csak strasszos DIOR vagy GUCCi buziszemüveg jöhet, nekik jár, hogy akármikor bulizhassanak, de közben meg sirnak, hogy nem tudnak öszehozni egy lakást ( egy fillért se tudnak megtakaritani, kifolyik a kezükből a pénz ) .... szóval nem tud izgatni, hogy mennyit adóznak. Inkább ők vállaljanak többet a közterhekből, mint az, aki öt gyereket nevel.