flash3 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1108

Kedves 23 negedi, köszönet a gyors válaszért! Magamat  visszaolvasva és végiggondolva rájöttem, hogy nem fogalmaztam elég pontosan: arról én is hallottam, hogy túljutottak rézkillincses kis ajtón és kőlapot találtak mögötte, ami úgy néz ki egy újabb ajtóként kezelhető. Szóval tulajdonképpen én is erre gondoltam, hogy a kőlap mögött mit találtak ha megnyitották már.

Én sem vagyok híve semmiféle összeesküvés-elméletnek, de az alpján ahogy Bauval könyvében bemutatta a Gizában zajló eseményeket, érdekcsoportokat és kutatási prioritásokat, a gyakori ködösítések láttán bennem okvetlenül megfogalmazódott, hogy nem lehet-e, hogy már rég tettek ott valami nagyléptékű felfedezést, csak titokban tartották, mert túl sok mindent megváltoztatna.

Lehet, hogy a Nagy piramisban talált kamra témájával át lehet ballagni valamelyik "piramisos" topikba, mert a kutatók többsége úgy véli, ha találnak ott valamit, az inkább a dinasztikus Egyiptommal lehet kapcsolatban - bár ki tudja.

Viszont a Szfinx, az alatta esetlegesen megtalálható Feljegyzések Csarnoka, valamint a Völgytemplom és a Szfinxtemplom, és az abüdoszi Ozireion már mindenképpen más tészta, egyértelműen ide való, mivel ezek egyértelműen régebb időkből származhatnak, mint a Nílus-völgy fáraókori civilizációjának feltételezett kezdete.

A Nagy piramis kamrája ezek szerint azért kellő nyilvános érdeklődést kapott, viszont a fentiek fényében ironikusan megálapíthatjuk, hogy milyen meglepő, hogy ilyen keveset hallunk a Szfinx és az alatta lévő dolgok feltárásáról!

Az "UFO-król komolyan" topikot is szemrevételeztem már, de én igyekszem kihagyni az "egyenletből" az UFO-kat, annak ellenére, hogy a régmúlt és a földönkívüliek összekapcsolásának fő űttörője, Erich Von Daniken számos bizonyítékát és elméletét elismerem.

Jómagam inkább abban hiszek, hogy maga az emberi civilizáció vezethető vissza jóvakól korábbra, mint eddig gondoltuk, és hogy ennek kulcsa megtalálható többek között Gizában, és ezt bizonyítják a víz alatti megalitikus építmények is...