cicmarek_ Creative Commons License 2006.09.16 0 0 7990

Itt vagyok...

A zöld-piros sarokban van egy terasz ajtó, oda sajna nem nem tudunk semmit sem rakni. A ferde falon kandalló lesz majd egyszer, a kémény már ott van, úgyhogy oda átmenetileg sem lehet semmit sem rakni.

Az én elképzelésem: a piros falhoz közelebbi oszlop közötti részt gipszkartonnal leválasztanám, olyan magasan, hogy a pianíno odaférjen a folyosó felől. A folyósóra csak a szék "lógna" ki. De miután a folyósó kb 1,5 m széles, így az nem lenne zavaró. Így mellesleg előtte kialakulna egy L alak (a gipszkarton + a piros vonal), ahova frankón be lehetne rakni egy sarok-garnitúrát. Nyitott lenne a tér az étkező és a kandalló felé is. Az a sarok, ahol az erkély és az étkező van, oda pedig csináltatnék egy L alakú kisszekrényt, ami illeszkedne a falhoz, és arra tenném a tv-t . Így elég messze lenne a kanapétól, és adott esetben a tv átfordítható lenne az étkező felé is (bár én nem szeretem ha az ember evés közben tévézik). A ferde fal hátsó feléhez pedig raknék egy komótot, fölé pedig polcokat. (szem előtt kell tartani azt is, hogy ha a kandalló már működni fog, akkor ugye a kéményt időnként karban kell tartani, vagy mittomén, és a kémény "ajtaja" az a hátsó fala nyílik.)

A párom elképzelése: az a rész, amit én begipszkartonoznék, azt ő nem, és oda rakná a sarokba a tévét. A piros fal mellé tenne egy 2-3 személyes kanapét, és "hagyományosan" vele szembe tenné a dohányzóasztalt és a foteleket. A pianínót a ferde fal hátuljához tenné.

Segítséget köszi.

C.