oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1109

Kedves Thor,


az elso gondolatom az almodrol az volt, hogy meglehet, a Jezus Krisztusrol Kaptal almot. Abbol, ahogy viselkedett az alombeli lény, az tunik ki, hogy talan nem a Jezus Krisztus volt, de egy angyala igen, aki a Jezus Krisztustol Kuldetett el, hogy megjelentse, amik lehetnek, hogy valos vagy valotlan informaciot kozoljon - a Bibliabol is ismeretes, hogy Isten angyalai eseteben megesik, hogy kiserteseket kuldenek azert, hogy hatast, eredmenyt, megterest vagy egyebet erjenek el -, illetve azzal, hogy masoknak atadod a tortenetet, hatassal legyel masokra most es a kesobbiekben. Nem sorolom, vegtelen temakor ez.


Jezus holttestét egy barlangba helyezték el. Az egyik Evangelium arrol szamol be, hogy amikor par napra ra keresték Jezus testét, nem találták, de egy angyal ult azon a helyen, ahol Jezus holtteste volt.


A szakadek megint gyors elso kovetkeztetesre ad okot: ugyanis az Evangelium szerint egy athidalhatatlan kozbevetes van Isten es ember kozott, amit egyedul a Jezus Krisztus kepes athidalni az Istentol. Azaz Jezus Szolitja meg az embert, Egyedul O Cselekedheti meg, hogy valaki vallásossá legyen. Ha O nem Teszi meg, akkor az ember sosem hidalhatja át azt a szakadekot, amely a vilag es az Isten Orszaga kozott van.


Ime nehany Idezet az Evangeliumbol az almodhoz passzoloan:


Mark Evangeliumabol:
16,6 Az pedig monda nékik: Ne féljetek. A Názáreti Jézust keresitek, a ki megfeszíttetett; föltámadott, nincsen itt; ímé a hely, a hová ot helyezék.


Lukacs Evangeliuma arrol, mikent kommunikalnak az elkarhozottak a Pokolban - termeszetesen nem beszeddel, hanem lelekben - azokkal, akik elott szenvednek:
16,25 Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az o bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
16,26 És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
16,27 Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el ot az én atyámnak házához;
16,28 Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ok is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
16,29 Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
16,30 Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
16,31 O pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem gyozi meg oket, ha valaki a halottak közül feltámad.


Az, hogy almodban ilyen keskeny volt az a szakadek, azt jelentheti - ha nem hamis angyal kuldte az almot -, hogy csak egy lepesre vagy Jezustol... vagy valami mastol...


Keresd az Igazsagot.


lasersd@freemail.hu


Gyere.


Szeretettel Molnar Ferenc.
Roma.

Előzmény: Thor (1106)