legard Creative Commons License 2006.09.15 0 0 311
Megpróbálok vállaszolni a feltett kérdéseidre, az emlékeimbe kutatva.

Valóban kettő darab TN volt a Flottánál, az egyik a Hadihajós szertárban , a másik a MN 9680 alakulat állományában.
Ez a szertár az újpesti kikötő hátsó végében volt, önálló alakulat volt, önálló MN számmal , külön parancsnoksággal. Ennek a szertárnak volt a feladata az MN 9680- hajóállományának karbantartása, nagyjavitások elvégzése és egyéb olyan munkák elvégzése ami a hajokkal kapcsolatos volt. Ebben a szertárban volt a hajók kiemelése téli elhelyezésre és tavasszal a vizreeresztése. Viszont a tárolás már az alakulat udvarán volt. Tehát egy évben kétszer végig kellett kocsikázni a váci úton / ebből az időkből származik az az újságcikk, hogy " a váci úton egy hadihajó összeütközött a 10-es villamossal.........." No ennek a szertárnak tulajdonában volt az egyik TN.
Eza TN három csepel motorral volt felszerelve, ennek ellenére nagyon lassú volt, 1959-1991 közötti időszakomra emlékezve ez a hajó nem volt üzemben talán ötször , de akkor sokat mondok.

A szertár megszüntével az egész állomány, mármint a civil dolgozok nagy része átkerült hozzánk. Ekkor ez a hajó is azóta csak aparton volt solyán használatba nem lett állitva. Hogy mi lett vele nem tudom, mert én 91-ben nyugállományba vonultam.

Az alakulatnál lévő TN viszont nagyon is üzemben volt. Ez egy keskeny hosszú két csepel motorral ellátott hajó volt, minden gyakorlaton résztvett és nagyon hasznos egy jószág volt, mert élesben is kellett használni.

A dereglyékkel kapcsolatban az a három amelyik aluminiumbol készült, tudomásom szerint Vác készitette kimondottan arra célra amit már elmondtam.

Az alakulatnál három osztály létezett az 1-es 2-es és a tisztes iskola ennek a három osztálynak volt 1-1 dereglyéje.

Csak egy amit már emlitettem az M-akna- adatokat ne kérdezzél róla mert már nem nagyon emlékszem rá. A másik a folyami bomba volt ,ez ellenséges aknák megsemmisitésére szolgált.

Elég szószátyár voltam, de remélem tudtam valamit mondani neked
Előzmény: st_patrick (309)