Aminah Creative Commons License 2006.09.15 0 0 20

Ebben igazad van, csakhogy a modern építészet remekeihez nagyon-nagyon sok pénz kell, hogy szépek legyenek. Az üzemeltetésükről már nem is beszélve. Az meg nekünk nincs.

 

A magyar építőiparban minden drága anyagot olcsóra váltanak ki. Az eredményt meg lehet tekinteni. Tisztelet a kivételnek.

 

Az eklektikus bérházakat (Hol találok gipszstukkós klasszicizáló körgangos bérházakat? Tényleg érdekel!)  ha megnézed, még kormosan, omladozva is van bennük elegancia, szépség. És nézz meg egy modern, születésekor gyönyörű üvegpalotát, ha csak egy éve nincs bérlője és mondjuk nem suvickolják az ablakait rendszeresen...

Ha egy műemléki környezetbe egy jó kezű tervező modern üvegpalotát tervez, az igenis tud olyan szép lenni, hogy bepisilek a gyönyörűségtől. Ha viszont nekem kellene dönteni az engedélyezéséről...hát elgondolkoznék, hogy válaljam-e a kockázatot. Mármint annak a kockázatát, hogy az épületnek 30 év múlva is lesz bérlője, csillogóra suvickolják rendszeresen és nem áll majd ott a szutykosan is szép műemlékek között egy szutykos gusztustalanság.

Előzmény: Törölt nick (15)