advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.15 0 0 9170

 No itt már a szezon meg a fazon össze-vissza keveredik... Az iskolázatlan plejbs pilótajátékai, és a nagy trösztök v. államok energetikai beruházásai között azért általában van egy hangyányi különbség. Ez utóbbiakat legtöbbször valamennyire azért végiggondolják.

 Ami meg az energiamérleget illeti: a hazai elektromos energiaszükséglet 40-45%-át Paks adja, és fogja is még évtizedekig. Megépítésének költségeibe már anno sem rokkantunk bele. Franciaország elektromos energiaszükségletének kb: 80%-át adják atomerőművek, és jól mérhetően kevesebb is fogy sokkal a fosszilis energiahordozókból.

 Mindegy, Ti meg vagyok róla győződve, hogy a biodízel is negatív energiamérlegű, pedig a tény az, hogy egy hektár repceföld ad kb: 1000-1500 liter olajat, ami még észterezve, utókezelve, a mai motorokban használva is 20-40 hektár megművelésére elég, ésszerűbb felhasználással sokkal többre. A talajjavítás is megoldható, a repce vetésforgóban kiváló előnövénye a búzának, összességében teljesen pozitív a kép - de ez sem tetszik, mert nem illik bele a világvége víziókba. ;-))

 

 Szóval: az első állítás nem tőlem származik, úgyhogy tessék szépen alátámasztani tényekkel, miért nem alkalmas az atomerőmű, miért közel zérus az energiamérlege. Nem kitérni: várom a tényeket. Aztán majd én is utána nézek a számoknak, de most várom az állításokat, amelyeket utána cáfolni óhajtok.

 

Előzmény: nájckingdom (9168)