nájckingdom Creative Commons License 2006.09.15 0 0 9168
"Egy atomerőmű a sokezerszeresét fogja visszaadni a beleölt energiának"
Egyrészt ha lehet kérni, add meg kicsit precízebben ezt az adatot, másrészt, te hogy jutottál adatodhoz? Persze jó lenne, ha Meadows prof is megadná a forrását, gondolom, ő nem atomszakértő. De nyilván a sajtótájékoztató nem tudományos előadás akadémikus kollégáknak.

"Vagy nem is foglalkozna vele senki."
Hány olyan tevékenységet tudsz, aminek semmi értelme, nem gazdaságos, mégis foglalkoznak vele, sokan? Pl. albánok, románok, stb. tömegei pilótajátékba pakolják a pénzüket, egyesek a házukat is eladják az "extraprofit" reményében... Vagy MBA-s ifjú titánok kisemberek millióinak nyugdíjraszánt pénzét "extraprofitot hozó" internetes/"új technológiai" részvényekbe ölik, mert ez már az "Új Gazdaság", amelyben már nem érvényesek a "Régi" törvényei...
Összehasonlításul: amikor atomtudósok, vagy inkább a körülöttük legyeskedő propagandisták az aktuális USA elnököt (Roosewelt?) győzködték az atomenergia perspektívájáról, azzal érveltek, hogy az atomáram "olyan olcsó lesz, hogy nem lesz érdemes mérni" !!! Emlékeztet a stílus a fentebb említett pilótajátékokra? Mára az egész globalizált világgazdaság egy nagy pilótajáték. A Meadows-félék néha kissé naívak politikai kérdésekben (néhai neje eléggé szalonszocialista volt), de a Növekedés Határainak fő üzenete cáfolhatatlan: egy véges rendszerben nem lehetséges végtelen növekedés. Se atomenergiával, se mással.
Előzmény: advocatusdiaboli (9167)