oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1104

Az alabbi álmom feltehetoleg tizenéves koromban adatott.


Az altalanos iskolaban ultem a hatso padsorok egyikeben enekoran, delutan. Ugy emlekszem, hogy odakint mar teljesen sotet volt. Az enektanarnot - fontos lehet - ha jol emlekszem Hollosiné Hegedus Katalinnak hivják, o tanitotta altalanos iskolaban az eneket, de soha nem abban a teremben, ott, az elso emeleten, ahol ekkor megalmodtam.


A tanterem ajtaja nyitva volt; ott allt, ahol en ultem, a tanterem hatso padsorainak egyikeben. A tanteremtol ugy masfel meterre volta a WC fala, ez volt a folyosonak a tanteremmel szemkozti fala. A WC-n tul pedig volt egy kanyar a fuggofolyoson balra. Igy takarasban, de csak az alomban, el volt helyezve egy lemezjatszo, es azon klasszikus zene szolt: szimfonikus zenekarral. Az enektanar pedig tartotta ekozben az enekorat szoban. A lemezjatszot - erdekes - nem lattam, egyszeruen csak tudtam - talan a hangokbol -, hogy a WC-tol balra helyezkedik el.


Ekkor hirtelen elhallgatott a szimfonikus zene. Az enektanarno megallt egy pillanatra, azt hiszem, az egyik kezet meg is emelte, es a mutatoujjat felfelé tartotta, ugy mondta korulbelul ezeket a szavakat ama fal felé nezve, amelyen tul a WC, azon tul pedig a lemezjatszo volt:


- Ha, elhallgatott a zene.


Egy pillanatig neman hallgatozott, majd folytatta az orat, mintha mi sem tortent volna. A szimfonikus zene ekkor ujra megszolalt, olyan hirtelen, ahogyan abbamaradt.


Alig telt el nehany masodperc, amikor a zene olyan modon, mint amikor lelassitjuk a hangfelvetelt, elkezdett mélyulni, majd egeszen mély lett es megallt. Azaz mintha lelassitottak volna egy magnoszalagot, de a hangero maradt ugyanolyan hangos. Az egesz lassulas maximum 2 masodpercig tarthatott, semmikeppen sem tovabb, majd a zene teljesen elnémult.


Mar a lassulasnal, de foleg a vegen johetett a borzalom, a rettenés erzese. A lassulas utolso szakaszaban enektanarnonk eppen a lemezjatszoval ellentetes iranyban allt, tehat arca nem a fal, hanem az ablak felé nezett. A lassulasnak eme utolso szakaszaban lassitott felvetelkent, mint aki nagyon megrémul, elkerekedett szemekkel pordult meg a fal felé, amelyen tul a WC, es azon tul a lemezjatszo szolt, illetve hallgatott el. Hosszu haja latvanyosan, szinten lassitott sebesseggel lengte korbe, ahogyan ilyenkor a centrifugalis ero mukodik. Ami engem illet, ugyancsak belém hatolt valami eros, rettento félelem.


Mar nem szolt a zene, amikor elragadtak. Tudtam, hogy foldonkivuli lenyek cselekszenek. Bennem volt a tudas, noha egyet sem lattam kozuluk, de tudtam es ereztem a lelkemben, hogy foldon kivuliek raboltak/ragadtak el. Itt már azt hiszem, semmiféle kép nem volt, csak a tudas arrol, hogy ok nem foldi hatalom, es elvittek magukkal.


A remalombol hirtelen ebredtem. Eletem egyik legmelyebb benyomasat okozo alma lett ez. A félelmet vagy rettegest azota sem feleljtettem el, az egesz alom nagyon mély benyomast gyakorolt annak elenksege, valosagelmenye es percepcionalis erossege miatt.


Megjegyzem, fontos, hogy kiskoromban nagyon sokszor almodtam foldon kivuliekkel, de soha nem emlekszem, hogy lattam volna szemelyesen kozuluk akar csak egyet is. Nagyon sokszor almodtam, hogy elraboltak az agyambol, tudtam es tapasztaltam, hogy foldonkivuliek es gonoszok, valamint azt, hogy nagyon gyulolnek. Ezeknel az elrablasoknal mindig ugyanazt almodtam, ugyanolyan kezdettel, cselekmennyel es véggel, de most nem beszelek errol, csak megemlitettem, hogy foldonkivuliekkel, azaz nephilimekkel vagy a Satan angyalaival sokat almodtam ezen a most kozolt almomon kivul is; ez az enektanaros-elrablos alom csak egyszer esett meg.


Amit eme most leirt almomrol megjegyeznék: a hanglemez két alkalommal allt meg. Ami ketszer tortenik, az a Bibliaban mindig azt jelenti, hogy hamarosan meg fog tortenni a valosagban is. A hanglemez ketszer allt meg, ugyanakkor a leallast korulvevo cselekmeny nem ismetlodott, hanem modosult.


Erdekes: van egy ilyen modosulas a Janos Evangeliuma 8.fejezetében is: ott egy parazna asszonyt vezetnek a kor vezetoi Jezus elé, es vadoljak ot. Jezus ketto, azaz ketto alkalommal ir a foldre, ir a porba. Jezus eme Cselekedete ketszer ismetlodik ugyanugy, de a porba irast korulovezo cselekmeny modosul. Azaz meg fog tortenni az, hogy lesz egy per, egy botrany, egy parazna botrany, ami miatt Jezus porba irja azok neveit - azaz Kárhozatra Iteli -, akik ezt a szemelyt - egyaltalan nem biztos, hogy asszonyt - megvadolják. De az mar nem biztos, hogy a vádlok, akik mar hiaba is visszakoznanak, vegul otthagyjak az asszonyt Jezus Elott, mert csak a porba iras Garantalt, az biztosan meg fog tortenni, de a kerettortenet nem ismetlodik, hanem egymashoz kepest varialodik, azaz valtozik. Akar az almom eseteben.


'Akik elhagynak téged, mind megszégyenülnek! Akik elpártolnak tolem, a porba iratnak be, mert elhagyták az élo vizeknek kútfejét, az Urat!' /Jeremias 17,13/


Ezt jelenti a Janos Evangeliumanak 8.fejezeteben olvashato profecia a porba Irasrol; arrol a perrol, amelynek el kell jonnie. Akik ott vádlokként lepnek fel, mind a kenkovel ego tuzes toba vettetnek, valami olyan rettenetes es elborzaszto kovetkezmenyekkel jar ennek a szemelynek - nem biztos, hogy nonek(!) - a kárhoztatasa. Az asszonyt - aki (lassd a Biblia-ertelmezest) lehet vallasi asszony is - Jezus nem Irta porba. Ot nem Irta porba: csak a vádloit, de oket mindet, kivetel nelkul.


Ujra elmondom - visszaterve az almomra, hogy a hanglemez ketszer allt meg. Erdekes az is, hogy a masodik leallas fokozatos volt, mig az elso hirtelen tortent.


Minthogy tudjuk, hogy a bibliai Haromszog Rendszer kozel van, igy nem lehet ketseges senki keresztyen elott, hogy korunk almai kozul nagyon sok valora fog valni. Nagyon sok álom valora valik, amelyeket nem a Satan angyalai es Isten probatevo, kiserto angyalai kuldtek azert, hogy probara tétessenek es elessenek azok, akik nem eléggé bolcsek ahhoz, hogy Jezus Krisztusban Bizzanak Egyedul, es csakis, de csakis Neki engedelmeskedjenek.


Testveri szeretettel Molnar Ferenc.
Roma, Olaszorszag.