padisah Creative Commons License 2006.09.11 0 0 9096
2. egyáltalán nem lényegtelen, mert a légkör így már tetemes hőmennyiséget tud odaszállítani, amit most a jégréteg vastagsága miatt nem tehet meg.

1. sem lényegtelen, sőt nagyon nem az, elsősorban azért mert az lokálisan felvett plusz hőmennyiség, ami az előző egyensúlyi állapotban még nem volt ott.

Az egyenlítő környékét eddig is jobbára felhők fedték, ott a plusz páramennyiség sokat nem válatoztat a dolgokon, ahol változtat(hat) az a sivatagi övezetek. Ott viszont a légkör lefelé áramlása miatt eleve nem alakulnak ki felhők. A Száhel övezet inkább az egyenlítő felé mozog semmint az ellenkező irányba.

A megnövekvő vízpára mennyiség saját üvegházhatását meg még nem is említettem.

A fosszilis tüzelőanyagoknak meg rengeteg alternatívája van.Ha igazak a számok a szélkerék 5ös eroi-ja pl. lényegesen jobb mint az olajpaláé.

A foszilisnek azért "nincs" alternatívája, mert globális szennyező, aminek a káros következményein a szennyező/fogyasztó osztozik azokkal akinek az egészhez nem volt semmi köze. Így természetesen neki megéri, amíg az egész rendszert meg nem borítja vele. Utánna viszont ő fogja a legnagyobbat bukni, mert neki "van mit elveszítenie".

Ha az üvegházhatás miatt átalakul a Föld klímája, abból a felfordulásból nem a jelenelgi nagyhatalmak fognak jól járni, hanem pont ők fogják elveszíteni a domináns szerepüket.

Előzmény: Első Polgár (9094)